Göteborg HC drar sig ur SDHL
Publicerad: 2022-11-02
Pressmeddelande
Svenska Spel Damhockeyligan har idag fått information om att Göteborg HC som spelar i SDHL vill dra sig ur och därmed inte fullfölja serien. En hemställan har inkommit till Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att ett i lag i SDHL inte kan fullfölja serien. Det viktigaste är att beslutet tas i rätt tid innan det går för långt och att det inte påverkar deras ungdoms -och integrationssatsning då den är viktig för framtidens damishockey. Konsekvenser av detta kommer beredas i elitkomité dam, säger Oscar Alsenfelt, sportchef SDHL.

– Vi har efter en tids kämpande för att rädda situationen landat i slutsatsen att vi måste dra oss ur SDHL för att undvika konkurs. En konkurs skulle innebära att all verksamhet, inklusive barn, ungdom och parahockey, inom föreningen upphör, något vi vill undvika, säger Jan Mellgren, tf ordförande Göteborg HC.

Formellt blir det begärda utträdet ur serien en fråga för Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.
– Svenska ishockeyförbundet ger nu i uppdrag åt Elitkommitté Dam att förbereda formaliafrågorna som uppstår kring seriebestämmelserna i samband med Göteborg HC:s begärda utträde. Vi beklagar dagens besked och jobbar nu nära SDHL för att hitta en så bra lösning som möjligt för serien och för spelarna, säger Johan Stark, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet.

Vid frågor, kontakta: Johan Stark, Generalsekreterare Svenska Ishokceyförbundet
Tlf: 070-445 04 49

Oscar Alsenfelt, Sportchef SDHL
Tlf: 074-414 96 18

Svenska Spel Damhockeyligan