Månadens spelare i november: Klará Peslarová
Publicerad: 2023-12-04
Månadens spelare
Klará Peslarová, Brynäs, är månadens spelare i november. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker hon till En Bra Start (Brynäs IF).

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i november är Klará Peslarová, Brynäs.

Brynäs kommer från en väldigt stark månad. Gävlelaget vann fem av sex matcher under november. I förlustmatchen var Peslarová inte med på isen, men övriga fem matcher startade hon – och samtliga vanns alltså av Brynäs. Många gånger var det just den tjeckiska stjärnmålvakten som var tungan på vågen. Hon avslutade november med att nolla tabelltvåan MoDo (32 räddningar) och dessförinnan hade hon spikat igen serieledande Luleå/MSSK (36 räddningar). På Peslarovás fem matcher den gångna månaden släppte hon endast in sex mål och sammanlagt räddade hon 156 skott. 

– Det är skönt att vara tillbaka och det känns bra efter att ha varit borta i så många månader, säger Peslarová, som har kommit tillbaka efter en skada som höll henne borta från nästan hela förra säsongen.

I och med att Peslarová blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Peslarová väljer att skänka pengarna till En Bra Start – ett verksamhetsområde som Brynäs IF gör tillsammans med UNICEF. Peslarovás mask har målats av teckningar gjorda av barn på en skola i Gävle, och det var En Bra Start som möjliggjorde detta.

– En Bra Start hjälpe mig med min mask. Jag skulle vilja donera pengarna till dem, för att att hjälpa andra barn att få "en bra start" i deras framtid. Jag är glad att jag kan vara med och hjälpa barnen, säger Peslarová.

Vi säger grattis till Klara Peslarova för priset "Månadens spelare" i november!

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: 
Oscar Alsenfelt (SDHL)
Mats Einarsson (Svenska Spel)
Chris Härenstam (SVT)
Uffe Lundberg (förbundskapten)

Johannes Hägglund