Månadens spelare i november: Emma Nordin, Luleå/MSSK
Publicerad: 2022-12-02
Månadens spelare
Emma Nordin, Luleå/MSSK, är Månadens spelare i november. Hon fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, skänker Nordin till Luleå Hockeys skridskodisco för tjejer.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i november är Emma Nordin.

Luleå/MSSK går som tåget i SDHL. Laget har förlorat en match den här säsongen och den kom i slutet av oktober. I november har norrbottningarna radat upp fem raka vinster. Mycket tack vare Emma Nordin. I fyra av Luleå/MSSK:s fem matcher har Nordin gjort två poäng eller fler. Till slut blev det elva poäng, fördelat på tre mål och åtta assist, från Nordins klubba. Med det var hon ligans poängbästa spelare den gångna månaden. Hon har varit direkt inblandad i 53 procent av serieledarens mål i november.

Därmed har Nordin klättrat till en sjunde plats i poängligan med 25 poäng och hon är delad femma i skytteligan med 13 fullträffar.

I och med att Nordin blir Månadens spelare tilldelas hon Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. I vinter kommer Luleå Hockey att anordna ett skridskodisco för tjejer. Emma Nordin väljer att skänka pengarna dit med motiveringen att det är viktigt att prioritera rekryteringen av unga tjejer till ishockey.

Vi säger grattis till Emma Nordin för priset "Månadens spelare" i november.

Så röstade juryn

Emma Nordin, Luleå/MSSK, 23 poäng
Anna Meixner, Brynäs, 18 poäng
Lauren Bench, MoDo, 15 poäng
Ronja Savolainen, Luleå/MSSK, 13 poäng
Lina Ljungblom, MoDo, 6 poäng

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av:  Oscar Alsenfelt (SDHL), Mats Einarsson (Svenska Spel), Chris Härenstam (SVT), Pernilla Winberg (C More) samt Uffe Lundberg (förbundskapten).