• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Veckans tre stjärnor

18 januari 2022 13:30
Veckans stjärnor

SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.


Lindsey Post, SDE

SDE spelade tre matcher den gångna veckan och Lindsey Post stod två av dessa – mot MoDo och Luleå/MSSK. I båda matcherna räddade målvaktstjärnan över 40 skott. Hon började med att stoppa samtliga 41 skott mot MoDo, vilket var hennes andra nolla den här säsongen. Mot Luleå/MSSK hade Post 93,6 i räddningsprocent, då hon räddade 44 av 47 skott, i en match där SDE förlorade efter övertid.

Payge Pena, Leksand

På säsongens 26 första matcher hade Payge Pena gjort tre mål för Leksand. Den siffran mer än dubblerade hon den gångna helgen. För kanadensiskan gjorde två mål i lördags mot HV71, varav ett var det matchavgörande 3-2-målet. Det gjorde hon dessutom i boxplay. Hon hade bevarat formen till söndagen för då gjorde Pena både 1-0 och 4-2 när Leksand besegrade Göteborg.

Jenni Hiirikoski, Luleå/MSSK

Jenni Hiirikoski fortsätter att vara en gigant i Luleå/MSSK. Den finska världsbacken var den stora anledning till att norrbottningarna lyckades ta tre poäng mot AIK. Luleå/MSSK låg under med 0-2, men i tredje perioden gjorde Luleå/MSSK tre mål och Hiirikoski assisterade till samtliga. Det gör att hon är den första backen i ligan att nå 30 assist. I övertidssegern mot SDE i söndags lämnade Hiirikoski isen poänglös, men hon hade hela tolv skott på mål.