Uddamålssegrar för HV71 och AIK
Publicerad: 2021-01-13
Efter match
Båda SDHL-matcherna under onsdagen var väldigt jämna. HV71 vann efter övertid mot Linköping och AIK gjorde det matchavgörande målet mot Djurgården med 23 sekunder kvar av tredje perioden.

AIK-Djurgården 2-1

Efter fem raka förluster fick AIK fira en seger igen – men det satt långt inne. Djurgården gjorde 1-0, men AIK kvitterade i början av andra perioden. Ett resultat som stod sig långt in i tredje perioden och de flesta väntade nog på en förlängning. Men Emmy Alasalmi ville annorlunda. I spel fem mot tre såg hon till att AIK tog samtliga tre poäng.

04:58 0-1 (PP1) DIF 19. Östlund, Julia (3)

20:37 1-1 (EQ) AIK 29. Forsberg, Estelle (2)

59:37 2-1 (PP2) AIK 21. Alasalmi, Emmy (4)

HV71-Linköping 3-2 OT

HV71 kopplade ett grepp om matchen i första perioden genom två mål. Linköping gav dock inte upp och reducerade i andra perioden och med två och en halv minut kvar av tredje perioden kvitterade Jennifer Wakefield. Samma Wakefield blev utvisad i inledningen av övertiden och i det efterföljande powerplayet avgjorde Kennedy Marchment med hennes andra mål för matchen.

08:26 1-0 (PP1) HV71 57. Svensson, Elin (3)

15:25 2-0 (PS) HV71 22. Marchment, Kennedy (24)

25:34 2-1 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (13)

57:32 2-2 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (13)

60:50 3-2 (PP1) HV71 22. Marchment, Kennedy (25)