Scandic går in som stolt ny huvudsponsor i Svenska Damhockeyligan
Publicerad: 2019-12-10
Pressmeddelande
Scandic Hotels och Svenska Damhockeyligan har tecknat ett 3-årigt samarbetsavtal där Scandic går in som ny huvudsponsor i SDHL. Scandic Hotels blir därmed SDHL:s andra huvudsponsor. Samarbetet inleds den 1 januari 2020.

Scandic Hotels går in som huvudsponsor för Svenska Damhockeyligan med start den 1 januari nästa år. Sponsring är en del av Scandics totala marknadskommunikation som samverkar med övrig marknadsföring inom Scandic. Sponsring av idrott är något som ligger Scandic varmt om hjärtat och som Scandic arbetat med intensivt och målinriktat under flera år. Scandic vill hjälpa till att ge idrottare de bästa förutsättningarna för att kunna utveckla sina förmågor och sträva efter att prestera på topp.
– Ishockeyn är en av de idrotter som Scandic arbetat med att stötta under längst tid. Att nu även bli partner till Svenska Damhockeyligan känns verkligen som ett naturligt, viktigt och självklart steg, säger Rickard Forsberg, sponsorchef Scandic.

"Klubbarna kommer märka av en ekonomisk skillnad"

Angelica Lindeberg, kommersiell chef på Svenska Damhockeyligan ser att samarbetet med Scandic är helt i linje med ligans strategi. SDHL tog beslut om en ny strategi och vision i våras, den nya visionen lyder ”Sveriges mest välmående liga” och är kopplad till en rad aspekter där bl.a. sportslig utveckling, ökat intresse för SDHL liksom säkerställandet av god ekonomi ingår.
– Vi ska jobba för att ge klubbarna och spelarna bättre förutsättningar och genom att ha landat i det här samarbetet med Scandic kan vi göra det väldigt konkret. Klubbarna kommer direkt kunna märka av en ekonomisk skillnad, säger Angelica Lindeberg.

Svenska Damhockeyligan, SDHL, är riksorganisationen för de svenska elitklubbarna inom damhockey. SDHL verkar för att utveckla svensk damhockey och Svenska Damhockeyligan, dels bredda talangutvecklingen och dels vässa elitsatsningen. Det görs genom att samordna resurser, klubbar och engagerade partners så som Scandic.

För mer information, kontakta:

Angelica Lindeberg, kommersiell chef SDHL
E-post: [email protected]
Telefon: +46 73 745 70 31

Anna Johansson, presskontakt Scandic
Micael Bindefeld AB
E-post: [email protected]
Telefon: +46 73 342 27 28

Svenska Damhockeyligan