• Huvudsponsor

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Kvartsfinalserien Linköping vs. Djurgården - DIF började starkt

15 februari 2019 08:52
Slutspel 18/19

Fjolårets silvermedaljörer ställs mot mästarna från säsongen 2016/17 i kvartsfinalserien mellan Linköping och Djurgården. I den första kvartsfinalmatchen var det Djurgården som utklassade Linköping resultatmässigt efter en vinst på bortaplan med 0-5.


Djurgården hade en svagare start på säsongen men hittade tillbaka till sitt spel och poängen under andra halvan av grundserien. Just den starka avslutningen tog DIF med sig in i kvartsfinalserien och motståndarna Linköping fick känna på stockholmarnas formtopp från start. Första perioden slutade mållös men under andra perioden gjorde två Josefine, Holmgren och Bouveng, ett varsitt mål vilket satte bortalaget i ledning. Bouveng skulle hinna med ytterligare ett mål samt en assist till Sofie Lundin innan matchen slut. Även Alice Östensson skjöt sig in i målprotokollet i matchen som till slut slutade 0-5 till Djurgården.

Madeleine Östling, huvudtränare Linköping om matchen
– Det var inte den matchutgång vi ville ha såklart men matchen som sådan var mycket tightare än resultatet visar. Det var en tuff och fartfylld match där utvisningar drabbade oss hårt och vi fick en tuff uppförsbacke inför 3:e perioden. Vi forcerade men fick inte in pucken, däremot finns det mycket bra saker som vi gör som vi ska ta med oss inför nästa match.

-Vi spelade stundtals med mycket hög fart och fick i och med det många målchanser, det ska vi fortsätta med. För att få ännu mer tid i anfallszonen så ska vi trycka på detta ytterligare.

  • Vi måste höja spelet utan puck, ligga tightare och jobba hårdare för att få tillbaka gyllene kvicken så fort som möjligt. Sedan behöver vi självklart göra mål för att vinna matcher också.

Alana Blahoski, huvudtränare Djurgården om matchen
– Vi spelade komplett i tre perioder. Det var moment där vi gjorde misstag och det resulterade i att vi fick spendera lite mer tid i vår defensiva zon. Energin från spelarna var dock konstant från start till slut.

– När vi går in i lördagens match behöver vi ännu mer självfötroende och om vi spelar tufft, smart och som ett lag i 60 minuter kommer vår framgång att fortsätta.

Nytt för årets slutspel är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Djurgården har därmed två hemmamatcher närmast medan Linköping försöker förlänga matchserien ytterligare.