Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2021-10-26
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Minatsu Murase, AIK

AIK vann två av tre matcher den gångna veckan, och vid båda segrarna vaktade Minatsu Murase målet. Hon gjorde det väldigt bra dessutom. För hon höll nämligen nollan i båda matcherna. Noterbart är att det var motståndarna, SDE samt Göteborg, som vann skottstatistiken i matcherna, men Murase räddade 35 skott i 2-0 segern mot SDE. I 7-0-vinsten mot Göteborg noterades 26-åringen för 22 räddningar.

Josefine Jakobsen, Djurgården

Josefine Jakobsen kan se tillbaka på en bra vecka. Hon var direkt inblandad i fem av Djurgårdens åtta mål. I 6-2-seger mot Leksand stod Jakobsen för ett mål (4-1-målet) samt två assist. När Djurgården sedan förlorade mot Brynäs med 2-5 var Jakobsen inblandad i båda målen – en fullträff och en assist. Jakobsen har gjort tio poäng på tolv matcher.

Hanna Olsson, HV71

HV71 tog två trepoängare den gångna veckan och som så många gånger tidigare var det Hanna Olsson, 22, som visade vägen. I 4-2-segern mot SDE noterades Hanna Olsson för två assist, båda i powerplay. I söndags vann Jönköpingslaget med 3-1 mot AIK och då var det Olsson som satte det matchavgörande 2-0-målet. Vilket var hennes tredje matchavörande mål för säsongen.

Johannes Hägglund