Modo tog revansch och ny seger för Luleå/MSSK
Publicerad: 2021-01-10
Eftermatch
Modo förlorade mot HV71 i går, men under söndagen tog Modo revansch på Jönköpingslaget. De vann med 6-3 efter fyra poäng av Jaycee Magwood. I dagens andra match besegrade Luleå/MSSK Göteborg.

Luleå/MSSK-Göteborg 3-2

När lagen möttes i går blev det 6-0 till Luleå/MSSK, men i dag blev det betydligt mycket jämnare. Det var dock Luleå/MSSK som började bäst. Tack vare två powerplay-mål hade hemmalaget 2-0 i inledningen av andra perioden. Göteborg reducerade dock kort efter det. Norrbottningarna utökade till 3-1, men med knappt fyra minuter kvar av tredje perioden reducerade gästerna, men närmare än så kom inte Göteborg.

12:07 1-0 (PP1) LHF 86. Cava, Michela (22)

22:37 2-0 (PP1) LHF 11. Persson, Josefine (8)

22:51 2-1 (EQ) GÖT 6. Desvignes, Margot (4)

37:20 3-1 (EQ) LHF 59. Olofsson, Johanna (4)

56:40 3-2 (EQ) GÖT 67. Gidsäter-Nicklasson, Sofia (4)

Modo-HV71 6-3

Modo gjorde ett ryck i den första perioden. De gjorde tre mål inom loppet av drygt fyra minuter. Därefer var hemmalaget i förarsätet hela matchen och till slut vann de med 6-3. Två nycklar till segern var Jaycee Magwood, som gjorde fyra poäng (1+3), och målvakten Klara Peslarova, som räddade hela 53 skott.

Därmed tog Modo revansch för förlusten mot Jönköingslaget i går. HV71 är ändå kvar på tredjeplatsen och Modo är sexa i tabellen.

11:30 1-0 (EQ) MODO 25. Grundström, Maja (5)

12:10 2-0 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (10)

15:51 3-0 (EQ) MODO 25. Grundström, Maja (6)

18:33 3-1 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (6)

26:38 4-1 (EQ) MODO 18. Baudrit, Lore (4)

28:05 4-2 (PP1) HV71 22. Marchment, Kennedy (22)

36:51 5-2 (EQ) MODO 7. Ljungblom, Lina (8)

37:19 5-3 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (23)

41:28 6-3 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (10)