• Huvudsponsor

Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Idag 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

SDHL och NWHL lanserar Champions Cup

5 juni 2018 15:30
Nyhet

Efter en tids dialog kan SDHL tillsammans med NWHL idag berätta om lanseringen av "Champions Cup" som kommer äga rum i höst.


I ett historiskt arrangemang har SDHL och NWHL kommit överens om en matchserie, bäst av tre, som kommer gå under namnet Champions Cup. Metropolitan Riveters, mästarna av NWHL, kommer att resa till Sverige och Luleå för att spela mot regerande mästarna i SDHL, Luleå HF.

– Jag är jätteglad att vi tillsammans alla inblandade har kunnat landa i vad som resulterat i Champions Cup. Jag tror på att samarbeta och det även mellan gränserna för att kunna öka intresset och föra damhockeyn framåt, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL och fortsätter:

– Vi ser fram emot vad det här också kan utvecklas till på sikt, men först välkomnar vi Metropolitan Riveters till Sverige i höst.

Matcherna kommer att spelas i Luleå mellan 26-29 september och samtliga tre kommer att spelas även om något av lagen vinner efter två.

– Över tiden hoppas vi kunna expandera. Vårt mål är att exponera damhockeyn, atleterna och förebilderna till fans över hela världen. NWHL och Riveters ser fram emot en minnesvärd hockeyvecka i Sverige, säger Dani Rylan, grundaren av NWHL.

Katie Fitzgerald, målvakt i Riveters och MVP 2018 i slutspelet av Isobel Cup, ser fram emot att få delta i den första upplagan av Champions Cup.

– Både jag och mina lagkamrater ser verkligen fram emot det här och att tävla mot de duktiga spelarna i Luleå. Det är ett privilegium att få den här möjligheten och vi kommer göra allt för att få ut det mesta av det, säger hon.