• Huvudsponsor

MODO fick se sig utslagna av Linköping i semifinalen: "Vi kommer ut helt fel"

7 mars 2019 12:47

MODO imponerade under säsongen och slutade efter grundserien på en andraplats, men det räckte inte hela vägen. De slog ut Brynäs i kvartsfinalerna med tre raka vinster men slogs ut av Linköping på lika många matcher i semin. "Vi har bjudit på fartfylld och rolig ishockey", säger huvudtränaren Björn Edlund.


Det blev ingen revansch i semiserien mot Linköping som kniper finalplatsen precis som i fjol, tankar om semifinalserien?
– Vi kommer ut helt fel i den första matchen och ger bort en jäkla massa energi till Linköping. Vi växer under serien men lyckas aldrig riktigt studsa tillbaka. Jag tycker den sista matchen är vår bästa trots större skillnad rent siffermässigt. Tyvärr tappade vi Laura efter en smäll i den första semifinalen och truppen blev tunnare. Sett över tre matcher tycker jag vi möter ett för stunden starkare lag och Linköping vinner rättvist.

Om du försöker se tillbaka på säsongen med lite distans, hur sammanfattar du den?
– Vilket lag! Från dag ett har vi krigats och utvecklats. Från att varit uträknade slutar vi tvåa i kanske den jämnaste serien än så länge. Vi har bjudit på rolig och fartfylld ishockey och trots motgångar så har vi alltid hittat ett sätt att ta oss igenom det.

Vad är du mest stolt över med er insats i år?
– Hur laget har agerat under säsongen, det har varit fantastiskt att få jobba nära denna grupp människor. Hur vi trots många utländska spelare varvat in och fortsatt satsat på svenska spelare. Vi hade som mest sex spelare födda -02 med i en och samma match. Under säsongen har vi sex stycken spelare födda -01 och -02 som spelar som ordinarie och skapat oss en bra kärna med unga svenska spelare som kommer vara oerhört viktiga för oss i framtiden.