Linköpings rekordförsök grusades och Leksand avancerar efter ny seger
Publicerad: 2019-11-24
Efter match
Linköping var ute efter publikrekordet när Luleå/MSSK var på besök på söndagseftermiddagen. Tyvärr var det inte östgötarnas dag och varken publikrekordet eller matchpoängen stannade i Linköping inför den 3622-hövdade publiken. Leksand fortsätter att visa fin form och tog sin tredje raka seger, via 3-1 mot AIK.

Linköping - Luleå 0-4

Ett Linköping ute efter publikrekordet i hemmamatch mot rekordinnehavaren Luleå, kom med en gårdagsseger i bagaget från matchen mot MODO under lördagen. Ett lördagsförlorande Luleå var revanschsugna och ute efter att förstöra östgötarnas publikfest. 16-åriga Wilma Sjölund inledde bortalagets målkskytte sent i den första perioden och det slutade inte förrän man nått en fyra i målkolumnen, medan hemmalaget inte fått in en enda puck.

18:21 0-1 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (4)
31:22 0-2 (PP1) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (3)
45:55 0-3 (EQ) LHF 67. Petersson, Linn (4)
58:23 0-4 (SH1) LHF 67. Petersson, Linn (5)

Leksand - AIK 3-1

Tredje raka segern för Leksand och ytterligare avancemang i tabellen. Nicole Hall gav dalkullorna en tidig ledning, som sedan aldrig släpptes och när Nicoles namne, Madeleine Hall, satte 3-1 med drygt sju minuter kvar var saken klar. Starkt av Leksand att hitta formen efter en sådan tung säsongsinledning.

03:04 1-0 (EQ) LIF 21. Hall, Nicole (6)
16:55 2-0 (EQ) LIF 4. Johansson, Wilma (7)
35:20 2-1 (EQ) AIK 11. Bialik Öien, Line (3)
52:36 3-1 (EQ) LIF 9. Hall, Madeleine (1)