• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

SDHL Summary 19/20: Huvudtränaren Rikard Hårdstam, Djurgårdens IF

26 mars 2020 15:12
SDHL Summary 19/20

Det har blivit dags att stänga säsongen 2019/20 men innan vi gör det ska ska vi göra en summering av varje lags bedrift denna säsong och har även ställt fem frågor till huvudtränaren. Näst på tur har vi Djurgårdens IF.


Djurgården inledde säsongen med tre raka förluster, det var i den fjärde matchen mot Göteborg laget tog sin första seger. Djurgården bytte tränare från Alana Blahoski i mitten av januari, då kom Rikard Hårdstam in och tog över resterande delen av säsongen.

Hur sammanfattar du säsongen 19/20?
-Det finns en tid som var före mig innan jag tog över och en tid efter när jag tog över, så det är skillnad på innan och efter. Men generellt sett är vi ganska tillfreds med säsongen. Det är klart vi hade velat gå hela vägen men jag tror om vi skulle tagit lite bättre beslut hade vi kunnat ta oss ett steg längre, tror jag. HV71 var bra, det går att vinna mot dem men vi lyckades inte.

Vad var det bästa med säsongen?
-Det bästa med säsongen var att vi började ta steg, vi började utvecklas, vi började se ut som ett hockeylag under resan och vi blev bättre och bättre hela tiden.

Säsongens överraskning, intern och extern?
-Det här är mitt första år med damhockey så jag har inget att jämföra med, jag visste ingenting när jag kom till Djurgården. Egentligen var överraskningen att det är så pass hög standard. Jag har trots allt sett damhockeyn för några år sedan och det är en enorm skillnad, det har hänt mycket och det tycker jag är väldigt roligt. Jag kan inte säga att någon spelare har överraskat mig eftersom jag hade inte sett någonting innan.

Vad tycker du att SDHL borde utveckla framåt?
-Domarna. En betydligt högre domarnivå för den är alldeles för låg. Vi hade fyra avstängningar under säsongen och ingen av dem resulterade i utvisningar under match. Två av dem är inte jätte otydliga och det tycker jag domarna kunde sett. Generellt sett tycker jag att domarnivån är för låg, det är mycket och hugg och slag, man vet inte vad som är tackling och inte tackling. Jag har aldrig under alla mina år som tränare sett såhär mycket spelförstörande moment som det är i SDHL. Vilket kanske också blir när man inte får tacklas, det förstör hockeyn och dem bästa spelarna blir hämmade av att det är så mycket hugg och slag.

Vad tycker du fokus för er som klubb borde vara kommande säsong med facit hand efter säsongen 19/20?
-Fokus för Djurgården kommer vara att fortsätta spela det spelet vi vill spela, utveckla dem spelarna som finns. Vi får in ganska mycket nya unga spelare som ska fortsätta utvecklas och bli bättre. Jag tror att det är viktigt för svensk damhockey att klubbarna börjar utveckla svenska spelare istället för att bara köpa in utländska spelare. Annars tror jag att SDHL bara kommer vara bra på kort sikt, vi måste få det att bli bra på lång sikt.