• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Regerande mästarna Luleå/MSSK vidare till semifinal

20 februari 2019 15:55
Slutspel 18/19

Det var inte bara MODO som tog sig vidare till semifinal efter helgens kvartsfinaler. De regerande mästarna Luleå/MSSK tog tre raka vinster mot AIK i kvartsfinalserien och avancerade sig vidare till semifinal. Vi pratade med Emma Nordin som bland annat stod för hattrick.


Först och främst grattis, vad gjorde att ni gick segrande ur kvarten?
– Jag tycker att vi gjorde bra prestationer sett över 3 matcher. Vi vet att vi är ett skickligt och offensivt lag men vi har jobbat på en del detaljer i det defensiva. Jag tycker att vi visar att vi har hög kvalitet och är starka i alla delar, både vad gäller det offensiva, det defensiva och målvaktssidan. Därför tror jag att vi kunde genomföra 3 trygga prestationer och gå vinnnde ur kvartsfinalserien.

Resultaten gick uppenbarligen er väg, är ni lika nöjda med ert spel?
– Med tanke på den utdelning och målskillnad som vi fick efter kvartsfinalspelet så tycker jag att det är svårt att inte vara nöjda. Det är klart att vi inte gör 3 helt perfekta matcher, vi möter också ett starkt och bra lag. Såklart finns det perioder under matcherna där vi inte är helt nöjda och det finns detaljer att jobba vidare på inför semifinalspelet men som sagt så tycker jag att sett över 3 matcher så är vi ändå nöjda med utgången.

Nu väntar några spelfria dagar, hur laddar ni om och vad kommer ni att fokusera på inför semi?
– Vi har fått möjligheten att återhämta oss ett par dagar med lite lättare träning för att återigen börja fokusera mot semifinalerna. Det ät ju fortfarande oklart vilka vi kommer att få möta där men vi kommer jobba på detaljer i vårat egna spel som kommer gynna oss oavsett motstånd. Vi har senaste tiden jobbat en del med det defensiva arbetet och positioner i egen zon. Vi har också jobbat med det offensiva spelet, vi vet att vi är ett lag som kontroller puck mycket men det handlar om att ta sig mot mål och vara farliga i den ytan, så det har vi också försökt utveckla ytterligare.

Än står det inte klart vilka ni möter i semifinalerna - hur resonerar ni där?
– Som jag nämnde tidigare så kommer vi fokusera på att förbereda oss för att prestera den hockey vi vill spela. Och det är klart att spelsättet kan komma att skilja sig lite beroende på motståndet men i det stora hela så är det ändå våran egna prestation och att vi följer och tror på den spelidé vi valt att spela som kommer att vara avgörande oavsett motstånd. För att vinna guld behöver man vara beredd att slå samtliga lag.