• Huvudsponsor

Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar

Josefine Holmgren: "Var en mäktig dag i mitt liv"

24 februari 2021 11:00
10 profiler – 10 frågor

I intervjuserien "10 profiler – 10 frågor" ska vi lära känna några av SDHL-spelarna lite bättre. Näst på tur är Djurgårdens Josefine Holmgren. Här avslöjar 27-åringen sitt smultronställe, vilken dag i livet hon vill återskapa samt varför hon skulle vilja vara med i Gladiatorerna.


1. Husvagn eller hotell?

– Jag är uppvuxen med husvagn, men är ganska bekväm av mig. Därför väljer jag hotell. Men det är mysigt med husvagn.

2. Vad får du upp för minnen kring husvagnsresorna som barn?

– Jag har väldigt många bra minnen. När andra åkte utomlands åkte vi runt i Sverige och jag har sett de flesta hörn av vårt avlånga land. Jag har väldigt fina husvagnsminnen. Det var mysigt på den tiden, men nu när man har blivit äldre är det andra bullar, haha.

3. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Gassande sol, lite vind och sedan är jag vid mitt smultronställe Kläcken, som ligger i Skutskär, där jag är uppvuxen. Det är en sandstrandsö, som man bara kan ta sig till med båt. Det är en liten pärla och där trivs jag väldigt bra. Där kan man slappna av. Det är där man träffar många gamla vänner och bekanta när man är hemma. Det är lite av en träffpunkt.

4. Var är hemma för dig?

– Jag brukar säga att det är där jag har mina grejer, men jag känner mig mer och mer hemma i Stockholm. Jag har bott här i fyra år. Hemma är också där min familj är, och därför är det lite delat där. Både Stockholm och Gävle, men hjärtat är nog i Gävle med familjen.

5. Om du skulle vara med i ett tv-program. Vilket skulle du välja?

– Det har varit en barndomsdröm att vara med i Gladiatorerna. Det är hängt med och därför skulle jag vilja vara med där.

6. Vem var du i skolan?

– Jag var lite alltiallo. Jag var ambitiös samtidigt som jag var en riktig tjatter-Maja. Jag vet inte hur jag ska beskriva mig själv. Jag var lite av allt möjligt. Jag var väldigt tävlingsinriktad som barn, och är fortfarande även om jag har blivit lite tamare med åren, haha. Då skulle jag vara först med allt. Jag skulle stå först i matkön och sådana grejer. Det var väldigt viktigt.

7. Vilken film har du sett flest gånger?

– Sällskapsresefilmerna. Allihop. De är magiska.

8. Vilken maträtt lagar du oftast?

– Taco, alla dagar i veckan. På senare tid har det blivit mer och mer pasta, men jag vill inte släppa min taco. Taco i olika former.

9. Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det bli?

– Jag skulle absolut återskapa OS i Sotji och den dagen när vi slog ut Finland, i kvartsfinalen. Det var en mäktig dag i mitt liv och karriär.

10. Är det något speciellt minne som sticker ut från den matchen?

– Nja, utan mer att Finland alltid hade slagit ut oss och äntligen fick vi vinna mot dem i ett mästerskap, och just i ett OS dessutom. I den turneringen var vi helt uträknade och att vi sedan kunde knäppa dit dem. Det är svårt att förklara känslan, men det var helt magiskt.