• Huvudsponsor

Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Onsdag Ons 25 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Onsdag Ons 2 December Dec
Fredag Fre 4 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Fredag Fre 11 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec

SVT förlänger avtalet med SDHL

21 november 2020 14:30
Pressmeddelande

Inför säsongen 18/19 presenterades SVT som TV-partner till SDHL genom att sända Veckans match och hela finalenserien. Nu har vi glädjen att berätta att SVT förlängt avtalet över säsongen 2021/22.


SDHL tecknade det historiska rättighetsavtalet med SVT och C More inför säsongen 18/19 efter att ha tagit ett strategiskt beslut om att samtliga matcher skulle tv-produceras. Nu har SVT valt att förlänga sitt optionsår något SDHL:s kommersiella chef Angelica Lindeberg är glad över.

– Det känns otroligt bra att SVT väljer att förlänga avtalet med SDHL. SDHL är en liga av högsta internationella kvalitet och tillsammans med SVT prisbelönta sportbevakning så känner vi att det är helt rätt partner för oss.

– Det är för oss inte bara en utmärkt TV-partner utan även en möjliggörare där SDHL kommer ut och når hela svenska folket med vår liga.

SVTs sportchef Åsa Edlund Jönsson instämmer med Lindeberg.

– Intresset för ishockey är väldigt stort i Sverige och vi ser ett växande intresse för SDHL. Den här säsongen har vi haft några matcher med riktigt fina tittarsiffror, toppnoteringen hittills var när HV71 mötte Leksand, då såg hela 440 000 tittare delar av matchen, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Tack vare förläningen med SVT står det nu klart att C More och SVT är ligans TV-partners till säsongen 2021/22. SVT kommer att sända cirka 30 matcher och övriga cirka 190 matcher kommer livesändas i C Mores kanaler.

– Vi är jättenöjda att ha avtal på plats med två av Sveriges bästa sport-redaktioner över nästa säsong. Det visar att resan SDHL gör är på rätt väg och det ger både kraft för att fortsätta utveckla ligan och även en trygghet till våra fans om att samtliga matcher är tillgängliga, avslutar Lindeberg.