• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Sillykoll: Så har SDHL-klubbarna värvat senaste veckorna

29 april 2022 10:00
Silly Season

Säsongen 2021/22 är över och det är dags blicka framåt. Klubbarnas arbete med att få ett så starkt lag som möjligt till nästa säsong är i full gång. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under de senaste veckorna.


OS-målvakt till HV71

HV71 har värvat en spelare inför kommande säsong och det är den finska OS-målvakten Anni Keisala, 25. Hon stod sju av åtta OS-matcher för Finland 2022 och har även tre VM-turneringar på meritlistan.

– I Anni får vi in en målvakt av absolut högsta klass och som har erfarenhet av de stora matcherna. Hon har en vinnarinstinkt och ett driv som smittar av sig på sina lagkamrater och vi är glada att hon väljer HV71 som sin nästa klubb, säger Jenni Asserholt, sportchef i HV71, till klubbens hemsida.

Jönköpingsklubben har också meddelat att följande åtta spelare inte blir kvar: Nicoline Söndergaard-Jensen, Ebba Berglund, Sarah Bujold, Samantha Ridgewell, Alba Gonzalo, Hanna Olsson, Emma Aller Mathiesen och Julia Tylke.

Söndergaard-Jensen slutar med ishockey medan Hanna Olsson har skrivit på för Frölunda.

Trio till Frölunda

Som vi nämnde ovan spelar Hanna Olsson i Frölunda kommande säsong. Hon är inte den enda spelaren som Göteborgsklubben har hämtat från SDHL. Även målvakten Stephanie Neatby, som imponerat i Linköping de senaste säsongerna, Ebba Strandberg (senast Brynäs) samt Felicia Linder (senast Djurgården) är klara för Frölunda.

Djurgården värvar kanadeniska

Djurgården första nyförvärv inför kommande säsong är Brette Pettet. Det är en 23-årig kanadensisk forward, som har spelat universitetshockey de fyra senaste säsongerna.

– Brette är en spelare som är otroligt spelskicklig och som har en bra blick för spelet. Just denna typ av spelare är exakt vad vi har letat efter och hon kommer att bidra med ett större djup i vårt spel, säger Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Mer Djurgården. Målvakten Wilma Nilsson, 21, har meddelat att hon slutar med ishockey.

– Jag har valt att avsluta min karriär för att prioritera mitt välmående och hälsa. Att idrotta på elitnivå är väldigt tufft, framför allt mentalt, berättar Wilma Nilsson för hockeysverige.se

En annan som väljer att avsluta karriären är Denise Husak Asp. Hon har spelat i AIK de åtta senaste säsongerna. Den gångna säsongen gjorde hon två poäng på 22 SDHL-matcher.

Pejsova till Luleå/MSSK och Göteborg förstärker backsidan

Göteborg kommer från en tuff säsong, men har nu gjort klart med klubbens första nyförvärv till kommande säsong. Det handlar om den amerikanska backen Rebecca Brown, 24. På sin hemsida skriver Göteborg så här om sitt senaste nyförvärv: "Hon har bra spelförståelse, bra teknik både vad gäller klubba och skridskoåkning."

Även Luleå/MSSK har gjort klart med en förstärkning till säsongen 2022/23. Det handlar om den tjeckiska backen Daniela Pejsova, 19. Hon har varit en av SDHL:s bästa backar den gångna säsongen, där hon svarade för 21 poäng på 35 matcher.

 – Daniela är en spelare som gått från klarhet till klarhet, både internationellt och här hemma i SDHL. Och hon är sin unga ålder till trots en av ligans allra bästa backar, vars utvecklingskurva pekar rakt uppåt och det skall bli väldigt roligt att få jobba med henne framöver, säger Luleå/MSSK:s tränare Mikael Forsberg.