• Huvudsponsor

Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Onsdag Ons 18 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Söndag Sön 22 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec

Inför slutspelet: MODO laddar för rivalmötet mot Brynäs

11 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Två dagar till slutspelet startar och seriens tvåa, MODO, sammanfattar säsongen som varit och det stundande slutspelet. Tränaren Björn Edlund berättar om rivaliteten mellan hans MODO och kvartsfinalmotståndarna Brynäs.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? Vi tycker vi tagit vara på det material och kunskap som finns i gruppen. Vi hade målsättning att bli en tight grupp som levererar och dit tycker jag vi tagit oss. Lag stöter på motgångar under en säsong och jag tycker vi hanterat dessa på ett fantastiskt sätt. Jag är oerhört stolt över spelarna och ledarna i och kring organisationen för det arbete som lagts ner sedan vi började. Placeringen är resultatet av det hårda jobbet.

Det var tight där i toppen, men ni förlorade grundserien mot Luleå som toppar med 14 poäng mer. Vad saknades för att ni skulle sluta som grundserieetta? Enkla svaret är väl fyra raka segrar i våra möten. Det mer komplexa är att vi skulle arbetat hårdare med att vara mer konsekventa i vårt spel och i vår attityd till vissa matcher. Sen vet jag det är svårt och att alla lag stöter på dippar under en säsong. Det är inte förrän den sista matchen är spelad man inser hur viktiga poängen man förlorat under säsongen är och vad dessa hade kunnat innebära.

Och nu vankas slutspel, nämn tre spelare som är extra viktiga för att se till att ni går hela vägen och varför? Gillar inte att glorifiera enskilda individer när det kommer till en lagidrott. Michela som vann individuella poängligan stod efter sista seriematchen och hyllade sina lagkamrater för att de gett henne möjligheten att nå toppen av poängligan, utan er hade det aldrig varit möjligt, sa hon. Behöver jag utmärka tre spelare ändå så blir det vårt försvarsspelet, disciplinen och tålamodet..

Närmast väntar kvartsfinal mot Brynäs och tidigare trotjänaren Erika Grahm. Hur speciellt blir det att inleda slutspelet mot just henne och vad krävs för att ni ska ta er vidare från kvarten? Första matchen var speciell så klart, även första mötet i Fjällräven Center. Nu har vi, och mest troligt Erika med, gått vidare och fokuserar på vad vi kan påverka. Det finns en långt tillbakagående rivalitet mellan lagen och det brukar alltid bli härliga matcher. Vi ser väldigt mycket fram emot att få möta Brynäs. För att ta oss vidare ska vi spela ut vårt fulla register. Disciplin, fokus och noggrannhet tar oss vidare från kvarten.