• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

SDHL Summary 19/20: Huvudtränaren Henrik Glaas, Brynäs IF

6 april 2020 11:30
SDHL Summary 19/20

Det har blivit dags att stänga säsongen 2019/20 men innan vi gör det ska ska vi göra en summering av varje lags bedrift denna säsong och har även ställt fem frågor till huvudtränaren. Näst på tur är Brynäs IF.


Brynäs inledde säsongen med fem raka vinster innan dem mötte MODO och då kom första förlusten. Deras första säsong efter en nysatsning i klubben ledde ända fram till semifinal där dem mötte Luleå där det tog stopp efter tre jämna och spännnande matcher.

Hur sammanfattar du säsongen 19/20?
-Uppsatta mål både i laget och klubben som Brynäs satte upp, uppfyllde vi redan första året. Vi satte upp en tre årsplan, kvartsfinal första året - men vi gick till semifinal. Andra året är målet att vi ska gå till semifinal och tredje året är målet att nå final.
-Jag vill också säga att Erika Grahm har gjort ett jättejobb med lagbygget och det fortsätter ju till nästa säsong så det ska bli spännande att se vad i får ihop för lag.

Vad var det bästa med säsongen?
-Om vi tittar på spelet så är det vårt offensiva spel, det är det som varit det bästa. Defensiven har varit lite tuffare. Ser man på lagbygget så var det lite väl framtungt men det håller vi på att se över till nästa säsong för att hitta en bättre balans i det hela.

Säsongens överraskning, intern och extern?
-Det kanske inte är någon överraskning men jag tycker Emma Murén, om jag ska lyfta fram en svensk spelare. Hon har tagit kliv varje dag och varje vecka, hon var även och nosade på att vara med på VM, hon var uttagen till landslagslägret som skulle varit innan VM. Det är Emma som jag tycker tagit kliv det här året och det ska bli spännande att se henne nästa säsong.
-Det är första året för mig som tränare i SDHL och dam överhuvudtaget så det har verkligen varit ett givande år för mig. Jag hade ingen aning om att kvalitén var så hög som den faktiskt är. Innan jag blev tränare hade jag bara sett en dammatch live och ett flertal på TV men är väldigt glatt överraskad över hela ligan. Fantastiskt rolig säsong!

Vad tycker du att SDHL borde utveckla framåt?
-Svår fråga. Jag kan tycka att man skulle kunna hitta bättre och mer samarbete mellan SDHL och SHL, mellan ligorna. För att kunna skapa bättre förutsättningar åt ett flertal lag, hade varit roligare om det kom upp fler lag till SDHL. Jag vet att det är tufft att få ihop kvalitén om man tittar på svenska spelare men jag tror att det här kommer ge sig om några år när alla flick- och tjejsatsningar får effekt. Det skulle vara roligt om lagen som har kvalat som Malmö och Skellefteå, även dem etablerade SHL-lagen kom upp med SDHL lag.

Vad tycker du fokus för er som klubb borde vara kommande säsong med facit hand efter säsongen 19/20?
-Dels att starta ett lokalt hockeygymnasium tillsammans med Sandviken som är en Divison 1 förening här i distriktet, det är dem bitarna vi håller på att jobba på för att få ihop alla bitar. Vi har som målsättning inom några år att ha ett NIU här också som vi diskuterar med förbundet. Sedan att få dem äldre tjejerna att utvecklas tillsammans med Sandviken och oss.