• Huvudsponsor

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Kvartsfinalserien MODO vs. Brynäs - Brynäs utmanade men föll kort i första kvarten

15 februari 2019 12:30
Slutspel 18/19

Rivalerna MODO och Brynäs gör upp i en av årets kvartsfinalserier. MODO inledde slutspelet hemma och trots att Brynäs startade starkare kunde MODO till slut tillgodose sig den första kvartsfinalvinsten.


Kvartsfinalserien mellan MODO och Brynäs kantas av rivalitet och tidigare jämna matcher under säsongen. MODO, i egenskap av serietvåa, var favorittippade på förhand men det var Brynäs som tog ledningen i första perioden. Detta av Fanny Brolin, assisterad av Georgina Farman och tidigare MODO-spelaren Erika Grahm. Gävlelagets starka start skulle dock motas ner av MODO som slog till med fyra mål i den andra perioden. Period nummer tre slutade mållös och MODO kunde därmed stå som segrare i den första kvartsfinalen med 4-1.

Huvudtränare Björn Edlund, MODO om matchen
– Vi tar med oss tempot, viljan att spela sig ur situationer. Sättet vi jobbade utan puck samt våra snabba omställningar.

– Jag vill att vi ska få in ännu mer trafik på mål, och har fler 1 mot 1 sutationer.

Huvudtränare Magnus Carlsson, Brynäs om matchen
– Tycker vi gör en bra start på matchen och leder efter första med 1-0. Har ett bra boxplay då vi klarar ut ett 3-5 läger runt 1 min. I andra perioden får de 1-1 ganska tidigt och får ett litet övertag och gör både 2-1 och 3-1. Vi jobbar och sliter men får inte riktigt den press som i vill.

– Vi måste blir lite mer rädd om pucken och behålla den inom laget.

Nytt för årets slutspel är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Returmötet går därmed av stapeln i Gävle på lördag.

Kvartsfinal 1 - resultat MODO - Brynäs Period 1: Period 2: Period 3: