• Huvudsponsor

Lördag Lör 6 Februari Feb
Söndag Sön 7 Februari Feb
Fredag Fre 12 Februari Feb
Lördag Lör 13 Februari Feb
Söndag Sön 14 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Fredag Fre 19 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar

Historiskt kollektivavtal för hockeyspelare klart

16 september 2020 10:10
Pressmeddelande

Idag, onsdagen den 16/9, har SDHL företrätt av Arbetsgivaralliansen och Unionen tecknat ett kollektivavtal för samtliga damhockeyspelare som spelar i högsta ligan.


– Med en vision om att vara Sveriges mest välmående liga känns det viktigt att vi nu äntligen har avtalet på plats. Även fast vi fortsatt har delar vi behöver utveckla i SDHL ser vi kollektivavtalet som ett steg i rätt riktning för damhockeyn – både för spelarna och klubbarna, säger Gizela Ahlgren-Bloom, sportchef SDHL.

Kollektivavtalet gäller från och med 1 oktober 2020 tills vidare och omfattar alla anställda ishockeyspelare som spelar i SDHL. I kollektivavtalet regleras villkor för försäkring samt andra delar så som ledighet, sjuklön och kompetensutveckling.

– Det har varit diskussioner om kollektivavtal under en längre tid. En av de mest drivande faktorerna bakom vår vilja att underteckna ett kollektivavtal är att skapa en bättre struktur och inkludera försäkringar för spelarna. Det innebär större trygghet om spelaren skadar sig vid träning eller match, avslutar Ahlgren-Bloom.

Ebba Berglund som till vardags är back i Luleå/MSSK instämmer med att det här är ett stort steg i rätt riktning.
-Det kommer betyda oerhört mycket för oss spelare att spela under bra förhållanden och förutsättningar som ger oss möjlighet att ta damhockeyn till nästa steg. Och även för ligan i helhet.

Kontakt:
Gizela Ahlgren Bloom, sportchef SDHL
E-post: [email protected]
Telefon: 070-840 65 58