• Huvudsponsor

Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov

Semifinal Luleå/MSSK vs. HV71 - HV71 utmanade regerande mästarna rejält

27 februari 2019 20:38

Luleå/MSSK är giganterna som vunnit det mesta de senaste åren och imponerat stort. Många har menat att det är ett omöjligt uppdrag att stoppa Luleå/MSSK på deras väg mot finalen men under onsdagskvällen utmanade HV71 de regerande mästarna rejält under den första semifinalen som till slut vanns av norrbottningarna på övertid.


Matchen inleddes som så många gånger tidigare, med ett mål av Luleå/MSSK och Emma Nordin. När Ronja Savolainen och Petra Nieminen följde upp med en varsin kasse tätt därpå såg matchen ut att gå mot ytterligare en storvinst av hemmalaget. Men HV71 hade andra planer under onsdagskvällen.

Först ut med ett reduceringsmål var Riikka Sallinen i slutet av den första perioden. Den andra perioden bjöd endast på ett mål och då var det återigen HV71 som reducerade ytterligare till 3-2 genom Lina Ljungblom. Kvitteringsmålet kom drygt fem minuter in i den tredje perioden vilket skakade om seriesegrarna som följde upp med en time out. Trots att HV71 tog två interferenceutvisningar i den 59:e minuten så lyckades hemmalaget inte avsluta matchen.

Därmed gick matchen till förlängning där Luleå/MSSK fick starta i numerärt överläge. De lyckades dock inte punktera matchen då heller och förlängningen skulle präglas av ytterligare utvisningar då båda lagen drog på sig en varsin tvåminutare. I matchens 66:e minut utnyttjade Luleå/MSSK till slut just ett powerplay och Noora Tulus kunde sätta in vinnarpucken bakom Alba Gonzalo i mål.

Därmed vann Luleå/MSSK den första semifinalen i COOP Norrbotten Arena inför 1124 personer. Returen spelas på fredag 19:00 i Kinnarps Arena.

Semifinal 1 Målskyttar Luleå/MSSK: Emma Nordin, Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Noora Tulus. Målskyttar HV71: Riikka Sallinen, Lina Ljungblom, Michelle Claesson. Fullständig statistik från matchen.

Semifinal 2 Spelas på fredag. Kinnarp Arena. Nedsläpp 19:00. Livesändning.