• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Semifinal Luleå/MSSK vs. HV71 - HV71 utmanade regerande mästarna rejält

27 februari 2019 20:38

Luleå/MSSK är giganterna som vunnit det mesta de senaste åren och imponerat stort. Många har menat att det är ett omöjligt uppdrag att stoppa Luleå/MSSK på deras väg mot finalen men under onsdagskvällen utmanade HV71 de regerande mästarna rejält under den första semifinalen som till slut vanns av norrbottningarna på övertid.


Matchen inleddes som så många gånger tidigare, med ett mål av Luleå/MSSK och Emma Nordin. När Ronja Savolainen och Petra Nieminen följde upp med en varsin kasse tätt därpå såg matchen ut att gå mot ytterligare en storvinst av hemmalaget. Men HV71 hade andra planer under onsdagskvällen.

Först ut med ett reduceringsmål var Riikka Sallinen i slutet av den första perioden. Den andra perioden bjöd endast på ett mål och då var det återigen HV71 som reducerade ytterligare till 3-2 genom Lina Ljungblom. Kvitteringsmålet kom drygt fem minuter in i den tredje perioden vilket skakade om seriesegrarna som följde upp med en time out. Trots att HV71 tog två interferenceutvisningar i den 59:e minuten så lyckades hemmalaget inte avsluta matchen.

Därmed gick matchen till förlängning där Luleå/MSSK fick starta i numerärt överläge. De lyckades dock inte punktera matchen då heller och förlängningen skulle präglas av ytterligare utvisningar då båda lagen drog på sig en varsin tvåminutare. I matchens 66:e minut utnyttjade Luleå/MSSK till slut just ett powerplay och Noora Tulus kunde sätta in vinnarpucken bakom Alba Gonzalo i mål.

Därmed vann Luleå/MSSK den första semifinalen i COOP Norrbotten Arena inför 1124 personer. Returen spelas på fredag 19:00 i Kinnarps Arena.

Semifinal 1 Målskyttar Luleå/MSSK: Emma Nordin, Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Noora Tulus. Målskyttar HV71: Riikka Sallinen, Lina Ljungblom, Michelle Claesson. Fullständig statistik från matchen.

Semifinal 2 Spelas på fredag. Kinnarp Arena. Nedsläpp 19:00. Livesändning.