Luleå/MSSK straffade Brynäs – och segrar för Modo samt Linköping
Publicerad: 2021-01-23
Efter match
Modo och Linköping hade inga problem att besegra Leksand respektive Göteborg, men i toppmötet mellan Luleå/MSSK och Brynäs blev det desto jämnare. Det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt. Där avgjorde Emma Nordin, vilket gav två poäng till Luleå/MSSK.

Modo-Leksand 5-1

Modo tog en klar seger mot Leksand och som så många gånger tidigare den här säsongen var Jaycee Magwood inblandad i mycket framåt. Hon gjorde tre mål i matchen – ett i boxplay, ett i powerplay och ett i spel fem mot fem.

Modo vann till slut med 5-1 och tabellsexan är nu fyra poäng bakom femman Djurgården, men Övikslaget har en match mer spelad.

05:51 1-0 (PP1) MODO 22. Magwood, Jaycee (11)

18:00 2-0 (EQ) MODO 22. Magwood, Jaycee (12)

32:30 3-0 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (11)

47:59 4-0 (SH1) MODO 22. Magwood, Jaycee (13)

51:25 4-1 (PP1) LIF 10. Demale, Shea (2)

59:39 5-1 (EQ) ENG MODO 7. Ljungblom, Lina (11)

Göteborg-Linköping 1-6

Snacka om en händelserik inledning på matchen mellan Göteborg och Linköping. Carly Bullock gav gästerna ledningen efter 1.47. Inte ens två minuter senare hade Göteborg kvitterat. När de första 20 minuterna var spelade hade LHC en ledning med 4-1. Efter en mållös andra perioden gjorde LHC ytterligare två fullträffar i period tre.

01:47 0-1 (PP1) LHC 24. Bullock, Carly (14)

03:06 1-1 (PP1) GÖT 66. Radova, Tereza (4)

11:24 1-2 (PP2) LHC 9. Wakefield, Jennifer (15)

12:04 1-3 (PP1) LHC 21. Haug Hansen, Madelen (6)

16:03 1-4 (SH1) LHC 77. Johansson, Linnea (9)

45:56 1-5 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (16)

56:18 1-6 (EQ) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (6)

Luleå/MSSK-Brynäs 2-1 SO

Toppduon låg på samma poäng inför den här matcher och det blev en väldigt jämn kamp i Coop Norrbotten Arena. Michela Cava gjorde 1-0 efter fem minuter, men Anna Meixner kvitterade 13 minuter senare. 1-1 stod sig hela vägen fram till straffläggningen. Där gjorde Emma Nordin det matchavgörande målet och sköt extrapoängen till norrbottningarna.

Luleå/MSSK är därmed i serieledning, en poäng före Brynäs. Dessutom har Luleå/MSSK två matcher färre spelade än Gävlelaget.

05:18 1-0 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (26)

18:30 1-1 (PP1) BIF 94. Meixner, Anna (20)

Scored 2 - 1 LHF 29. Nordin, Emma