Tvåmålsskyttarna visade vägen
Publicerad: 2020-11-21
Efter match
Tre av fyra vinnarlag i dag hade en tvåmålsskytt som visade vägen. Katerina Mrazova hade två fullträffar i Brynäs seger mot Djurgården, Savine Wielenga gjorde hälften av SDE:s mål i 4-1-vinsten mot Göteborg och HV71:s Sidney Morin gjorde två mål, inklusive avgörandet på övertid, mot AIK. I den fjärde matchen vann Linköping över Leksand.

Djurgårdens IF-Brynäs IF 1-5

Brynäs gjorde tidigt 1-0 på bortaplan mot Djurgården, men därefter dröjde det till halva matchen var spelad innan nästa mål kom – också det för Brynäs. Till slut vann Gävlelaget med klara 5-1. En av de stora hjältarna var Katerina Mrazova, som gjorde tre poäng (2+1).

Brynäs är nu endast en poäng bakom serieledande Luleå/MSSK. Djurgården är kvar på sjätte plats.

02:16 0-1 (EQ) BIF 27. Marshall, Patricia (2)

30:01 0-2 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (14)

35:36 0-3 (SH1) BIF 41. Krizova, Denisa (8)

41:15 0-4 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (14)

47:50 1-4 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (5)

50:44 1-5 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (15)

HV71-AIK 3-2 OT

Efter en mållös första period tog HV71 inledningen i inledningen av andra. AIK kvitterade genom Line Bialik Öien. HV71 återtog dock ledningen, men än en gång kvittarade Line Bialik Öien, vilket tog matchen till förlängning. Väl där avgjorde hemmalagets Sidney Morin, med hennes andra mål för kvällen.

För HV71 var det här sjätte raka segern.

24:09 1-0 (PP1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (8)

26:54 1-1 (EQ) AIK 11. Bialik Öien, Line (6)

47:08 2-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (6)

57:39 2-2 (EQ) AIK 11. Bialik Öien, Line (7)

64:53 3-2 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (7)

Göteborg HC-SDE HF 1-4

SDE satte sig i förarsätet i den här matchen efter drygt 14 spelade minuter och det övertaget släppte de aldrig. Gästerna vann med 4-1 och en som visade vägen var Savine Wielenga, som gjorde både 1-0 och 3-0.

SDE:s segersvit är nu uppe i fyra raka matcher, medan Göteborg fortfarande inte har vunnit någon match den här säsongen.

14:25 0-1 (EQ) SDE 8. Wielenga, Savine (5)

24:40 0-2 (EQ) SDE 3. Budde, Amy (1)

29:23 0-3 (PP2) SDE 8. Wielenga, Savine (6)

42:46 1-3 (EQ) GÖT 67. Gidsäter-Nicklasson, Sofia (3)

57:06 1-4 (SH1) ENG SDE 4. Hamers, Kayleigh (5)

Linköping HC-Leksands IF 5-0

Linköping gick ifrån till 2-0 efter den första perioden och innan halva matchen var spelad stod det 4-0 på resultattavlan. Leksand orkade aldrig resa sig från det och LHC vann till slut med 5-0.

Linköpings måvlakt Steaphanie Neatby räddade samtliga 26 Leksandsskott.

04:26 1-0 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (6)

11:03 2-0 (EQ) LHC 11. Tendenes, Lene (2)

26:48 3-0 (PP1) LHC 77. Johansson, Linnea (4)

28:35 4-0 (PP2) LHC 24. Bullock, Carly (7)

58:27 5-0 (EQ) LHC 57. Tardif, Celine (2)