Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2022-01-04
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Katerina Mrazova, Brynäs

Brynäs spelade en match den gångna veckan och det blev en klar 6-1-vinst mot AIK. Den som framförallt visade vägen i den var Katerina Mrazova. Den 29-åriga tjeckiskan gjorde tre av Brynäs sex mål och spelade även fram till ett mål. Noterbart är att det var andra matchen i rad som Mrazova gjorde hattrick.

Kaitlyn Tougas, MoDo

MoDo tog en viktig seger mot Linköping förra måndagen och i den var Kaitlyn Tougas en avgörande faktor. Hon spelade fram till MoDos mål under ordinarie matchtid och satte därefter den avgörade straffen. MoDo vann även sin andra match den gångna veckan (7-2 mot Djurgården). 27-åringen svarade för tre assist i den matchen och kommer alltså från en vecka med sammanlagt fem poäng. Vilket gör att hon ligger tvåa i MoDos poängliga, med sammanlaget 23 poäng.

Lara Stalder, Brynäs

Precis som Katerina Mrazova hade Lara Stalder en bra eftermiddag mot AIK förra onsdagen. Schweiziskan, som leder poängligan i överlägsen stil, gjorde fem poäng mot stockholmarna. Hon gjorde 3-0- samt 5-1-målet. Dessutom assisterade hon till tre mål. Stalder har nu gjort 60 poäng på 22 matcher, och är därmed 14 poäng före tvåan i poängligan, Luleås/MSSK:s Petra Niemien.

Johannes Hägglund