• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Inför slutspelet: LHC byter skadedrabbad säsong mot fartfyllt slutspel

10 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Med tre dagar kvar till slutspelet sammanfattar tredjeplacerade Linköping HC och huvudtränaren Madeleine Östling den skadedrabbade säsongen och ser fram emot en fartfylld kvartsfinalserie mot Djurgården.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? Vi började väldigt travande i serien. Vi fick in en del nya i laget samtidigt som vi gick in i serien med redan skadade spelare som kanske också delvis påverkade vårt resultat inledningsvis. I mitten på serien så tycker jag att spelidén började sitta mer och mer och resultaten kom därefter. Vi hade en bra streak innan och efter jul där vi visade upp bra spel, speciellt vårt offensiva spel. Men vi har varit hårt skadedrabbade under hela säsongen och det har straffat sig under tuffare perioder och det tycker jag speglar våra resultat och kanske lite knöliga resa fram till en 3:e plats i tabellen.

Det var en tight toppenstrid i årets grundserie men ni lyckades inte helt haka på ettan Luleå och tvåan MODO. Vad har saknats för er del? Med lite mer jämt spel från vår sida så hade vi kanske kunnat rå på Modo och Luleå. Vi har haft toppar och dalar och tyvärr har dalarna kostat oss viktiga poäng.

Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet och varför? Sidney Morin, Pernilla Winberg och Eveliina Suonpää.

Sidney Morin och Pernilla Winberg är spelande spelare som gjort mycket nytta för oss i vårt offensiva spel. De betyder också mycket i det defensiva spelet med deras rutin. De har båda mycket erfarenhet och det är något vi alla behöver när vi kliver in i slutspelet här.

Målvakter är alltid en viktigt lagdel och vi förlitar oss mycket på Eveliina här i slutspelet. Tillsammans med bra defensiv så hoppas vi att hon kommer att betyda mycket för oss.

Nu blir det kvartsfinal mot Djurgården som avslutade grundserien starkt, hur ska ni vinna den serien? Vi ska spela med mycket fart under skridskorna i både det offensiva och defensiva spelet. Detaljer i spelet kommer vara viktiga i varenda match. Vi ska vinna genom att vi ska göra flera saker bättre än Djurgården under denna kvartsfinalserie.