Topplagen vann igen - och samma läge kring strecket
Publicerad: 2020-01-18
Topplagen HV71 och Luleå vann igen - och samtidigt bestod läget kring strecket efter att både Linköping och MODO vunnit efter övertid.

MODO - SDE 1-0 OT

MODO vägrar ge upp i kampen om att slippa negativt kval och istället spela slutspel. Laget lyckades vinna mot SDE med 1-0 efter övertid efter ett segermål av Oliva Carlsson och en hållen nolla av Klara Peslarova. Nian MODO är sex poäng bakom åttan Linköping.

60:32 1-0 (EQ) MODO 23. Carlsson, Olivia (4)

Linköping - Göteborg 2-1 OT

Linköping var 17 sekunder från en trepoängare mot Göteborg, men Emma Keenan målade för gästerna i slutet i spel sex mot fyra vilket tog matchen till övertid. Där avgjorde Haruka Toko efter 52 sekunder, så LHC kunde bärga två pinnar till slut och höll därmed avståndet ner till jaganade MODO i tabellen.

12:32 1-0 (EQ) LHC 12. Morset, Ingrid (2)
59:43 1-1 (PP1) GÖT 21. Keenan, Emma (6)
60:52 2-1 (EQ) LHC 17. Toko, Haruka (5)

Djurgården - HV71 2-6

HV71 fortsätter att vinna. Seriettan bärgade nionde raka segern efter att ha slagit tillbaka Djurgården med klara 6-2. HV71 gick upp till 4-0, och DIF reducerades först med knappa sex minuter kvar att spela.

02:50 0-1 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (8)
19:18 0-2 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (8)
37:10 0-3 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (9)
43:48 0-4 (PP1) HV71 23. Hakala, Sanni (16)
54:24 1-4 (EQ) DIF 13. Kremer, Dominique (5)
55:09 2-4 (EQ) DIF 39. Wakefield, Jennifer (12)
57:34 2-5 (EQ) ENG HV71 19. Tougas, Kaitlyn (9)
59:37 2-6 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (26)

Luleå - AIK 4-1

Luleå/MSSK fortsätter att ånga på och plockade en ny seger när AIK besegrades med 4-1. Det stod 1-1 efter en period innan Luleås specialteams avgjorde; Ebba Berglund gjorde 2-1 i powerplay och Emma Nordin 3-1 i boxplay. Luleå stärkte därmed upp andraplatsen i tabellen.

08:59 1-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (21)
17:29 1-1 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (10)
22:08 2-1 (PP1) LHF 8. Berglund, Ebba (3)
35:27 3-1 (SH1) LHF 29. Nordin, Emma (9)
48:38 4-1 (EQ) LHF 33. Karvinen, Michelle (13)