Semifinal Luleå/MSSK vs. HV71 - regerande mästarna spelar återigen i final
Publicerad: 2019-03-03
Semifinalseriens första match tvingades till övertid men den sista matchen spelades under söndagen då Luleå/MSSK vann med övertygande 2-6. Därmed spelar Luleå/MSSK SM-final och precis som i fjol är motståndet Linköpings HC.

På förhand pratades det om som ett omöjligt uppdrag att stoppa giganterna Luleå/MSSK men HV71 startade starkt och den första semifinalen avgjordes först på övertid då de regerande mästarna till slut lyckades avgöra. Även semifinal två var en tight sådan där slutresultatet skrevs till 3-4, dock även då i Luleås favör. Under söndagen och match nummer tre visade dock Luleå/MSSK varför de är de regerande mästarna och vann övertygande med 2-6.

Den första perioden bjöd på hela 4 mål av bortalaget då Emma Nordin, Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen och Noora Tulus lyckades sätta en varsin. Målskyttet skulle dock inte sluta där och HV71 skulle återigen visa prov på styrka i semifinalserien.

I den andra perioden var det nämligen hemmalaget som stod för målgörandet. Först ut var Thea Johansson som reducerade till 1-4. Tio minuter senare var Alexis Joyce framme med 2-4 vilket avslutade målskyttet i den andra perioden.

Hemmalaget fick vittring men Luleå/MSSK var inte klara. Noora Tulus, som satte 4-0 tidigare, var återigen framme och inledde den tredje perioden med 2-5 till sitt Luleå. Matchens, och semins, sista mål gjordes av Josefine Hoegh Persson när hon punkterade matchen som slutade 2-6. Därmed vinner Luleå/MSSK semifinalserien med tre raka vinster vilket, återigen, kvalificerar norrbottningarna till SM-final.

Vilka de möter i finalen stod klart lite tidigare under söndagen då även Linköping vann tre raka semifinaler, då mot MODO. Alltså ser vi, precis som ifjol, Luleå/MSSK mot Linköpings HC i SM-final. Finalserien inleds den 13 mars.

Semifinal 1 (4-3 till Luleå/MSSK) Målskyttar Luleå/MSSK: Emma Nordin, Ronja Savolainen, Petra Nieminen, Noora Tulus. Målskyttar HV71: Riikka Sallinen, Lina Ljungblom, Michelle Claesson.

Semifinal 2 (3-4 till Luleå/MSSK) Målskyttar Luleå/MSSK: Rebecca Stenberg, Petra Nieminen, Josefine Hoegh Persson, Michelle Karvinen. Målskyttar HV71: Lina Ljungblom x2, Sanni Hakala,

Semifinal 3 (2-6 till Luleå/MSSK) Målskyttar Luleå/MSSK: Emma Nordin, Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen, Noora Tulus x2. Målskyttar HV71: Thea Johansson, Alexis Joyce. Fullständig statistik från matchen.