• Huvudsponsor

Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Idag 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Onsdag Ons 18 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Söndag Sön 22 December Dec

Kvartsfinalserien Luleå vs. AIK - utklassning i första kvartsfinalen

14 februari 2019 09:24
Efter match

En av fyra kvartsfinalserier är den mellan seriesegrarna Luleå och AIK som var det sista laget att kvalificera sig till slutspelet. Kvartsfinal nummer ett slutade 6-0 till norrbottningarnas fördel.


Den första kvartsfinalen speglade förutsättningarna och de 57 poäng som skiljde lagen åt i grundserien visade sig även i resultatet av onsdagskvällens match. Luleå tog ledningen med 2-0 i första perioden, en ledning de ökade på till 5-0 i perioden därefter. AIK tog time out i början på tredje perioden och försökte ta sig tillbaka men Luleå satte ytterligare ett mål och matchen slutade 6-0. Bland målskyttarna hittar vi Emma Nordin med ett hattrick.

Fredrik Glader, huvudtränare Luleå/MSSK om matchen
– Det är en bra match från vår sida där vi driver tempot och får bra utdelning. Just att vi driver tempot är något vi tar med oss in i nästa match och att vi är aggressiva i anfallszon.

– Inför helgens matcher behöver vi göra allt lite bättre. Vi kommer ställas mot en motståndare som vill hitta en väg i den här serien.

Jared Cipparone, huvudtränare AIK om matchen
– Vi startade matchen ganska bra. Åkte mycket skridskor, kom ut från vår zon bra och fick in puckarna i deras zon. Vi fick ett powerplay som skulle gett oss mer momentum men Karvinen gjorde ett snyggt spel och kunde göra mål. Sedan gjorde de mål i deras första powerplay och även om vi låg under med två mål efter första kände vi inte att matchen var bortom räddning. Hur som helst så slutade vi åka skridskor i andra perioden och Luleå tog vara på det. Den tredje var bättre i termerna av att vi började åka skridskor igen men vi genererade inte bra skott på mål.

– Vi tar med oss att när vi åker mycket skridskor så kan vi ta några av deras chanser liksom få tid i offensiv zon. Däremot måste i attackera hårdare när vi får möjlighet. Vi måste förbättra vårt spelmedvetenhet i vår egen zon. Hålla oss borta från utvisningsbåset och attackera mer. Vi måste våga att spela mer.

Nytt för årets slutspel är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Därmed får AIK chansen att kvittera kvartsfinalserien på hemmaplan när returen går av stapeln på lördag.