• Huvudsponsor

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Kvartsfinalserien Luleå vs. AIK - utklassning i första kvartsfinalen

14 februari 2019 09:24
Efter match

En av fyra kvartsfinalserier är den mellan seriesegrarna Luleå och AIK som var det sista laget att kvalificera sig till slutspelet. Kvartsfinal nummer ett slutade 6-0 till norrbottningarnas fördel.


Den första kvartsfinalen speglade förutsättningarna och de 57 poäng som skiljde lagen åt i grundserien visade sig även i resultatet av onsdagskvällens match. Luleå tog ledningen med 2-0 i första perioden, en ledning de ökade på till 5-0 i perioden därefter. AIK tog time out i början på tredje perioden och försökte ta sig tillbaka men Luleå satte ytterligare ett mål och matchen slutade 6-0. Bland målskyttarna hittar vi Emma Nordin med ett hattrick.

Fredrik Glader, huvudtränare Luleå/MSSK om matchen
– Det är en bra match från vår sida där vi driver tempot och får bra utdelning. Just att vi driver tempot är något vi tar med oss in i nästa match och att vi är aggressiva i anfallszon.

– Inför helgens matcher behöver vi göra allt lite bättre. Vi kommer ställas mot en motståndare som vill hitta en väg i den här serien.

Jared Cipparone, huvudtränare AIK om matchen
– Vi startade matchen ganska bra. Åkte mycket skridskor, kom ut från vår zon bra och fick in puckarna i deras zon. Vi fick ett powerplay som skulle gett oss mer momentum men Karvinen gjorde ett snyggt spel och kunde göra mål. Sedan gjorde de mål i deras första powerplay och även om vi låg under med två mål efter första kände vi inte att matchen var bortom räddning. Hur som helst så slutade vi åka skridskor i andra perioden och Luleå tog vara på det. Den tredje var bättre i termerna av att vi började åka skridskor igen men vi genererade inte bra skott på mål.

– Vi tar med oss att när vi åker mycket skridskor så kan vi ta några av deras chanser liksom få tid i offensiv zon. Däremot måste i attackera hårdare när vi får möjlighet. Vi måste förbättra vårt spelmedvetenhet i vår egen zon. Hålla oss borta från utvisningsbåset och attackera mer. Vi måste våga att spela mer.

Nytt för årets slutspel är att matcherna avgörs i bäst av fem matcher och spelordningen lyder hemma, borta, borta, hemma och hemma. Därmed får AIK chansen att kvittera kvartsfinalserien på hemmaplan när returen går av stapeln på lördag.