• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Sillykoll: Så har klubbarna värvat senaste veckan

17 juni 2022 10:00
Sillykoll

Säsongen 2022/23 närmar sig och klubbarna rustar inför seriestart. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under den senaste veckan.


Duo till Göteborg

Göteborg har värvat två nya spelare. Det handlar om den japanska forwarden Fumika Sasano, 24, samt den kanadensiska forwarden Sarah Gaiser.

Sasano spelade två matcher med Japan vid VM 2021, och flyttar nu för första gången till Europa.

– Jag är nervös, men ser samtidigt fram emot det, säger Sasano till Göteborgs hemsida.

Även för 19-årige Gaiser blir det första gången hon representerar en klubb utanför sitt hemland. Hon beskriver sig själv som en tävlingsinrktad spelare med bra fart och offensiva egenskaper.

Jonsson till AIK

Ellen Jonsson kommer från en fin säsong. Hon stod 16 matcher i grundserien för sitt Brynäs och hade på dessa 92,6 i räddningsprocent. Hon vaktade målet i tio slutspelsmatcher och höll nollan i tre av dessa. Men nu lämnar den 24-åriga målvakten Gävlelaget och i stället har hon skrivit på för AIK.

– I Ellen får vi en målvakt som verkligen brinner för att utvecklas. Hon har dessutom fått göra en del matcher med landslaget som visar vilken hög nivå hon håller. Hon spelade så sent som i våras i SM-finalerna med Brynäs och höll en hög nivå under hela slutspelet, säger AIK:s huvudtränare och sportchef Calle Wendt till klubbens hemsida.

Byter MoDo mot Linköping

Linköping värvar Lore Baudrit, som har gjort över 70 landskamper för Frankrike. Den 30-åriga forwarden har spelat fyra raka säsonger i MoDo. Som mest har hon gjort 14 poäng under en SDHL-säsong. Nu har hon skrivit ett tvåårskontrakt med LHC.

– Linköping är ett lag som alltid har varit jobbiga att möta och som spelar med mycket intensitet. Jag är väldigt glad över att få fortsätta min karriär här och jag ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater och komma i gång att träna med laget, säger Lore Baudrit till Linköpings hemsida.

Fyra spelare förlänger sina kontrakt

AIK har förlängt med forwarden Saana Valkama. Den gångna säsongen gjorde finskan 21 poäng på 36 matcher.

– Den senaste säsongen gick inte som vi hade tänkt, och det är självklart att målet är att göra bättre ifrån oss än så, säger Saana Valkama till AIK:s hemsida.

Brynäs är överens om en fortsättning med den finska backen Rosa Lindstedt och det står även klart att forwarden Jenna Pirttijärvi fortsätter i Luleå/MSSK.

Den fjärde spelaren att förlänga med sin befintliga klubb är norskan Ingrid Morset. Hon har spelat i Linköping i åtta säsonger och nu står det klart att det blir två till.

– Det känns bra att allting är klart. Linköping är mitt hem och det är här jag vill spela. Vi har en bra grupp som vill utvecklas varje dag och det är en miljö som jag vill vara en del av, säger Morset till LHC:s hemsida.