Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2021-12-07
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Emilie Kruse Johansen, Linköping

På säsongens 15 första matcher hade Emilie Kruse Johansen noterats för ett mål och tre assist. Den gångna helgen lossnade det rejält för den norska forwarden. Hon dubblade säsongens målskörd när hon reducerade mot Djurgården i lördags. Hon följde upp det med att göra ytterligare två mål i söndagens returmöte, däribland det viktiga 1-0-målet.

Katerina Mrazova, Brynäs

Brynäs segertåg rullar vidare och Gävlelagets tjeckiska stjärna Katerina Mrazova hade en nyckelroll i den gångna veckans två segrar. I fredags vände Brynäs 0-2 till 4-2 mot HV71. Då gjorde Mrazova först den viktiga 1-2 reduceringen och sedan spelade hon fram till Lara Stalders matchavgörande mål. I överkörningen av Göteborg (13-2) gjorde Mrazova tre mål (1-0, 3-0 samt 5-0) och noterades även för en assist.

Petra Nieminen, Luleå/MSSK

Petra Nieminen fortsätter att visa vägen för Luleå/MSSK den här säsongen. Norrbottningarna tog fem av sex möjliga poäng den gångna veckan och som så många gånger tidigare var Nieminen inblandad i det mesta. Hon gjorde två mål och två assist i 7-1-segern mot AIK. Sedan avgjorde hon matchen mot SDE på övertid. Därmed var Nieminen direkt inblandad i sex av tabelltvåans tio mål den gångna veckan.

Johannes Hägglund