Modo straffade AIK och SDE besegrade serieledaren
Publicerad: 2020-11-13
Efter match
SDE tog en imponerande seger mot Luleå/MSSK. Stockholmslaget besegrade serieledaren med 5-2. I kvällens andra match vände Modo underläge till seger efter straffar.

AIK-Modo 2-3 PS

Inom loppet av drygt sex och en halv minut i den andra perioden gjordes fyra mål. Men de övriga drygt 58 minuterna (övertiden inräknad) var mållösa och därför gick matchen till straffar. Väl där avgjorde Modos Amanda Ahlm.

AIK:s målvakt Jule Flötgen ska dock ha beröm. Hon räddade 32 skott under matchen och var en stor anledning till att AIK fick med sig en poäng.

31:20 1-0 (PP2) AIK 8. Udén Johansson, Erica (8)

33:26 1-1 (EQ) MODO 7. Ljungblom, Lina (6)

35:49 1-2 (EQ) MODO 25. Grundström, Maja (2)

37:47 2-2 (EQ) AIK 22. Koka, Iveta (3)

2-3 (GWS) MODO 13. Ahlm, Amanda (3)

SDE-Luleå/MSSK 5-2

Serieledande Luleå/MSSK hade bara en förlust inför kvällens match, men mot SDE kom den andra. Även om det var norrbottningarna som tog ledningen i mitten av den andra perioden. Hemmalaget fick dock in en kvittering och i tredje perioden var SDE starkare. De vann den med 4-1 och matchen med 5-2.

SDE tog därmed tre viktiga poäng och avståndet till Leksand under kvalstrecken är nu åtta poäng.

30:30 0-1 (EQ) LHF 5. Fällman, Johanna (4)

36:58 1-1 (EQ) SDE 4. Hamers, Kayleigh (3)

44:33 2-1 (EQ) SDE 19. Sim, Leona (1)

44:50 2-2 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (12)

51:08 3-2 (PP1) SDE 10. Zwarthoed, Julie (4)

53:33 4-2 (EQ) SDE 8. Wielenga, Savine (2)

58:52 5-2 (EQ) ENG SDE 17. Apperson, Kelty (3)