Klar Brynäsvinst – och Linköping vände till seger
Publicerad: 2020-11-25
Efter match
Brynäs hade inga problem att besegra Leksand och vann till slut med 8-2. I kvällens andra match vände Linköping underläge till vinst mot AIK.

Brynäs-Leksand 8-2

Brynäs fick se sig passerat i tabellen av Luleå/MSSK i går, men nu är Gävlelaget etta igen, efter att ha besegrat Leksand under onsdagskvällen. Brynäs har dock en match mer spelad.

Brynäs avgjorde matchen tidigt. Redan efter halva första perioden stod det 3-0 till hemmalaget. Leksand reducerade till 1-4 i början av andra perioden, men kom aldrig närmare än så. Brynäs vann med 8-2 och de hade tre tvåmålsskyttar – Josefin Bouveng, Lara Stalder samt Katerina Mrazova.

02:57 1-0 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (10)

04:47 2-0 (PP1) BIF 16. Mrazova, Katerina (18)

08:16 3-0 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (6)

17:00 4-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (16)

25:23 4-1 (EQ) LIF 12. Berlin, Emelie (2)

32:17 5-1 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (11)

33:39 6-1 (EQ) BIF 22. Thuvik, Hanna (3)

38:51 7-1 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (19)

55:48 8-1 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (17)

59:42 8-2 (EQ) LIF 20. Malmquist, Karolin (1)

Linköping-AIK 4-1

AIK kopplade greppet genom Emmy Alasalmis 1-0-mål i den första perioden, men Linköping kunde vända och ta hem alla tre poäng – tack vare några bra minuter i den andra perioden. Inom loppet av drygt fem minuter gjorde östgötarna tre mål.

Linköping är tack vare 4-1-segern bara en poäng bakom tabelltrean HV71. AIK är åtta i tabellen.

17:16 0-1 (PP2) AIK 21. Alasalmi, Emmy (2)

26:26 1-1 (EQ) LHC 25. Wernblom, Moa (2)

30:17 2-1 (PP1) LHC 36. Kruse Johansen, Emilie (4)

31:42 3-1 (EQ) LHC 12. Morset, Ingrid (3)

56:42 4-1 (EQ) ENG LHC 77. Johansson, Linnea (5)