• Huvudsponsor

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Final 4: Luleå/MSSK vs. Linköping HC - det blir en femte och avgörande SM-final

20 mars 2019 21:10

Det skulle krävas en förlängning under onsdagskvällen för att skilja lagen åt i SM-final nummer fyra men väl där kunde Michelle Karvinen och Luleå/MSSK segra vilket tvingar fram en femte och avgörande SM-final under torsdagen.


SM-final nummer fyra hade på förhand förutsättningar till att vara en avgörande sådan. Vid vinst skulle Linköpings HC revanscherna sig från förra årets finalförlust och istället lyfta SM-pokalen i skyn. Detta medan regerande mästarna Luleå/MSSK behövde vinna för att tvinga fram en femte och avgörande final.

Den fjärde finalmatchen skulle visa sig vara den jämnaste matchen i finalserien hittills. Det var bortalaget Linköpings HC som inledde målskyttet när Sidney Morin var framme vid nätet 02.20 in i den första perioden. Det skulle sedan dröja till 15:49 innan ett annat välbekant namn sköt sig in i målprotokollet, denna gång var det Jenni Hiirikoski som reducerade för hemmalaget.

Resultatet stod sig en bra bit innan Moa Wernblom styrde in 1-2 på volley för LHC drygt åtta minuter in i den andra perioden. Trots periodvis jämt spel var det de regerande mästarna Luleå/MSSK som avslutade matchen starkast och Jenni Hiirikoski hittade återigen till målprotokollet när hon satte viktiga 2-2 för hemmalaget med fem minuter kvar av den tredje perioden. Det resultatet skulle stå sig perioden ut och när Linköping drog på sig en utvisning i sista sekunderna stod det även klart att Luleå/MSSK skulle få starta övertiden i power play.

Och det var ett taggat hemmalag som klev ut i förlängningen och med en spelare mer på isen var det en annan finsk stjärnspelare i Luleålaget som skulle avgöra finalshowen. Michelle Karvinen var framme och kunde sätta in den avgörande pucken för sitt Luleå/MSSK.

Därmed satte de stopp för Linköpings planer att dra på sig guldmedaljerna under onsdagskvällen och istället väntar en femte och avgörande match under torsdagen. 18:00 släpps pucken i COOP Norrbotten Arena då vi ska få reda på om det blir fjolårets silvermedaljörer Linköping, som startade serien starkt med två raka vinster, eller regerande mästarna Luleå/MSSK, som istället har två raka vinster i ryggen, som är SDHL-mästare säsongen 2018/19.

Även torsdagens match sänds på SVT.

SM-final 4, 3-2 till Luleå/MSSK

**Period 1 (1-1) ** Målskyttar Linköpings HC: Sidney Morin, Målskyttar Luleå/MSSK: Jenni Hiirikoski

**Period 2 (1-2 till Linköping HC) ** Målskyttar Linköpings HC: Moa Wernblom Målskyttar Luleå/MSSK: x

**Period 3 (2-2) ** Målskyttar Linköpings HC: Målskyttar Luleå/MSSK: Jenni Hiirikoski

**Övertidsperiod 1 (3-2 till Luleå/MSSK) ** Målskyttar Linköpings HC: Målskyttar Luleå/MSSK: Michelle Karvinen

Fullständig statistik från matchen hittas här.