• Huvudsponsor

Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan

Final 4: Luleå/MSSK vs. Linköping HC - det blir en femte och avgörande SM-final

20 mars 2019 21:10

Det skulle krävas en förlängning under onsdagskvällen för att skilja lagen åt i SM-final nummer fyra men väl där kunde Michelle Karvinen och Luleå/MSSK segra vilket tvingar fram en femte och avgörande SM-final under torsdagen.


SM-final nummer fyra hade på förhand förutsättningar till att vara en avgörande sådan. Vid vinst skulle Linköpings HC revanscherna sig från förra årets finalförlust och istället lyfta SM-pokalen i skyn. Detta medan regerande mästarna Luleå/MSSK behövde vinna för att tvinga fram en femte och avgörande final.

Den fjärde finalmatchen skulle visa sig vara den jämnaste matchen i finalserien hittills. Det var bortalaget Linköpings HC som inledde målskyttet när Sidney Morin var framme vid nätet 02.20 in i den första perioden. Det skulle sedan dröja till 15:49 innan ett annat välbekant namn sköt sig in i målprotokollet, denna gång var det Jenni Hiirikoski som reducerade för hemmalaget.

Resultatet stod sig en bra bit innan Moa Wernblom styrde in 1-2 på volley för LHC drygt åtta minuter in i den andra perioden. Trots periodvis jämt spel var det de regerande mästarna Luleå/MSSK som avslutade matchen starkast och Jenni Hiirikoski hittade återigen till målprotokollet när hon satte viktiga 2-2 för hemmalaget med fem minuter kvar av den tredje perioden. Det resultatet skulle stå sig perioden ut och när Linköping drog på sig en utvisning i sista sekunderna stod det även klart att Luleå/MSSK skulle få starta övertiden i power play.

Och det var ett taggat hemmalag som klev ut i förlängningen och med en spelare mer på isen var det en annan finsk stjärnspelare i Luleålaget som skulle avgöra finalshowen. Michelle Karvinen var framme och kunde sätta in den avgörande pucken för sitt Luleå/MSSK.

Därmed satte de stopp för Linköpings planer att dra på sig guldmedaljerna under onsdagskvällen och istället väntar en femte och avgörande match under torsdagen. 18:00 släpps pucken i COOP Norrbotten Arena då vi ska få reda på om det blir fjolårets silvermedaljörer Linköping, som startade serien starkt med två raka vinster, eller regerande mästarna Luleå/MSSK, som istället har två raka vinster i ryggen, som är SDHL-mästare säsongen 2018/19.

Även torsdagens match sänds på SVT.

SM-final 4, 3-2 till Luleå/MSSK

**Period 1 (1-1) ** Målskyttar Linköpings HC: Sidney Morin, Målskyttar Luleå/MSSK: Jenni Hiirikoski

**Period 2 (1-2 till Linköping HC) ** Målskyttar Linköpings HC: Moa Wernblom Målskyttar Luleå/MSSK: x

**Period 3 (2-2) ** Målskyttar Linköpings HC: Målskyttar Luleå/MSSK: Jenni Hiirikoski

**Övertidsperiod 1 (3-2 till Luleå/MSSK) ** Målskyttar Linköpings HC: Målskyttar Luleå/MSSK: Michelle Karvinen

Fullständig statistik från matchen hittas här.