Kanadensiskor i nyckelroller
Publicerad: 2020-10-18
Efter match
Tre matcher i SDHL under söndagen och i samtliga var det kanadensiskor i nyckelroller. Linköpings Jennifer Wakefield gjorde hattrick mot SDE, Jaycee Magwood satte Modos avgörande mål mot SDE och Danielle Stone gjorde tre poäng när HV71 vände 0-3 till seger efter övertid mot Luleå/MSSK.

Modo-Göteborg 3-1

Modo tog helgens andra seger mot Göteborg. Gästerna kvitterade till 1-1 i början av tredje perioden och hade chans att ta poäng för andra matchen den här säsongen. Men i powerplay gjorde Modos kanadensiska forward Jaycee Magwood 2-1. Nio minuter senare fastställde Amanda Ahlm slutresultatet till 3-1.

Modo befäster därmed sin sjätteplats medan Göteborg har det fortsatt tungt i botten av tabellen.

31:22 1-0 (EQ) MODO 18. Baudrit, Lore (2)

42:27 1-1 (EQ) GÖT 26. Clayton Carroll, Hannah (3)

48:44 2-1 (PP1) MODO 22. Magwood, Jaycee (5)

57:22 3-1 (EQ) MODO 13. Ahlm, Amanda (2)

Luleå/MSSK-HV71 3-4 OT

Luleå/MSSK såg ut att gå mot ännu en seger. Norrbottningarna hade 3-0 efter halva matchen, men HV71 gav inte upp. Jönköpingslaget gjorde tre mål inom loppet av tio minuter i den tredje perioden och tog därmed matchen till förlängning. Väl där satte Jessica Healy det avgörande målet. Två nyckelspelare i HV71:s vändning var Michelle Löwenhielm som var inblandad i samtliga fyra mål (1+3) samt kanadensiskan Danielle Stone som gjorde ett mål och två assist.

08:40 1-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (5)

14:00 2-0 (PP1) LHF 42. Vainikka, Viivi (3)

29:27 3-0 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (3)

41:51 3-1 (EQ) HV71 17. Stone, Danielle (11)

48:03 3-2 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (4)

51:50 3-3 (PP1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (3)

62:35 3-4 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (3)

SDE-Linköping 2-5

Inför dagens match hade Jennifer Wakefield gjort två mål på åtta matcher, men mot SDE lossnade det rejält för LHC-stjärnan. Kanadensiskan gjorde tre mål och var en stor anledning till Linköpings 5-2-seger. Annars var det SDE som började bäst och gjorde 1-0 tidigt i matchen, men sedan var det Jennifer Wakefield-show.

LHC är nu på samma poäng som tvåan Luleå/MSSK, men norrbottningarna har en match mindre spelad. SDE är sjua i tabellen.

06:42 1-0 (PP1) SDE 5. Murray, Kelly (2)

10:09 1-1 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (3)

26:04 1-2 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (6)

37:38 1-3 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (4)

47:11 1-4 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (5)

50:56 1-5 (EQ) LHC 25. Wernblom, Moa (1)

53:56 2-5 (EQ) SDE 16. Ganney, Leanne (3)