Veckans tre stjärnor
Publicerad: 2021-11-23
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Josefin Bouveng, Brynäs

Brynäs spelade en match den gångna veckan och den slutade med en klar 6-1-seger mot SDE. Gävlelagets stora hjälte i den matchen var Josefin Bouveng. Efter halva matchen stod det fortfarande 0-0, men då klev Bouveng fram och sköt det viktiga ledningsmålet. Hon fortsatte sedan med att göra 4-0 och 5-0. Dessutom spelade hon fram till två mål.

Sydney Brodt, Linköping

Precis som Bouveng gjorde Sydney Brodt hattrick den gångna veckan. LHC-stjärnan stod för tre mål när Linköping besegrade MoDo med 6-3. LHC följde upp det med att besegra ännu en toppkonkurrent, Luleå/MSSK. Även i den matchen var Brodt högst delaktig i segern. Hon gjorde själv 4-1-målet och spelade sedan fram till det matchavgörande 5-1-målet. Därmed kan Brodt se tillbaka på en helg med fyra mål och en assist på två matcher.

Lara Stalder, Brynäs

Brynässtjärnan blev utsedd till Månadens spelare i september/oktober, och hon inledde november på bästa möjliga sett. För precis som Bouveng gjorde Lara Stalder fem poäng i Brynäs seger mot SDE, vilket också var Gävlelagets enda match den gångna veckan. Stalder gjorde 3-0 samt 6-1 och utöver det spelade hon alltså fram till tre mål.

Johannes Hägglund