• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

Linköping: Statistik - så var säsongen 2018/19

30 juli 2019 11:05

Turen har kommit till Linköping för att sammanfatta säsongen 2018/19 med en titt på statistiken.


De förlorade kampen om andraplatsen vid grundseriens slut mot MODO men i striden om finalplatsen var det LHC som gick segrande. Trots att de utmanade de regerande mästarna Luleå/MSSK så fick Linköping återigen se sig besegrade av mästarna från norr.

24 trepoängare, 137 gjorda mål och 60 i +/-. Det sammanfattar grundserien för Linköpings HC som blev silvermedaljörer säsongen 2018/19.

Med 17 grundserievinster knep Eveliina Suonpää en delad tredjeplats över vunna matcher bland ligans målvakter. Kennedy Marchment vann den interna poängligan och med sina 52 poäng hamnade hon på en sjätteplats bland samtliga spelare. Marchement gjorde även flest mål samt assist för LHC och vann den interna poängligan överlägset med 10 poäng mer än tvåan Pernilla Winberg. Näst flest skott på mål i ligan stod LHC’s Sidney Morin för. Morin stod för 63 fler skott på mål än den interna tvåan, en viss Kennedy Marchment.

Flest utvisningsminuter stod dock Moa Wernblom för som tog en mer två minutare än Nicoline Söndergaard Jensen.

Nio spelare spelade samtliga grundseriematcherna för LHC som kämpade med en del skador i inledningen av säsongen. Det blev en stark avslutning för laget som skakade giganterna Luleå/MSSK i finalserien som gick till fem matcher. Nu laddar laget om för kommande säsong och imorgon berättar tränare Madeleine Östling om lagbygget för kommande säsong.