• Huvudsponsor

Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Luleå/MSSK: Statistik - så var säsongen 2018/19

23 juli 2019 11:00

Luleå/MSSK’s 2018/19-säsong sammanfattas med ett nytt SM-guld. Men efetr Michelle Karvinens säsongsammanfattning ska vi titta på den föregående säsongen ännu djupare och det gör vi genom att se på lagets statistik!


Seriesegrare och SM-vinnare. Luleå/MSSK stod, återigen, för en grym säsong från start till slut. De vann grundserietabellen med 14 poängs marginal upp från tvåan MODO. Trots att LHC utmanade i SM-finalerna så fick laget från Luleå återigen lyfta SM-pokalen i skyn.

Ser man över statistiken var säsongen minst lika imponerande. 30 trepoängare av 36 möjliga. 166 gjorda mål och ett +/- som landade på fantastiska 114. Det finns många höjdpunkter att lyfta från säsongen 2018/19 för det segrande laget från norr.

Luleå/MSSK fick i alla fall acceptera en andraplats under föregående säsong. I den totala poängligan hamnade nämligen Jenni Hiirikoski en poäng bakom Michaela Cava som jobbade upp sig till 64 poäng gentemot Hiirikoskis 63. Platserna bakom de två topplatserna upptas dock av Luleå/MSSK då Emma Nordin, Michelle Karvinen och Noora Tulus så Luleålaget ser säkert över poängligan med glädje.

Flest mål gjorde dock Emma Nordin som med 31 stycken gjorde fyra fler än Cava. En annan förstaplats som innehas av Luleå/MSSK är utvisningsligan då Nathalie Ferno var ligans mest utvisade spelare med sina 59 minuter.

Målvakten med flest vunna matcher var Sara Grahn som även toppade räddningsprocenten med 93,19%.

Klarar Luleå/MSSK av att följa upp med ytterligare en segerrik säsong? Det återstår att se men håll koll på SDHL’s kanaler under veckan för mer info om kommande säsong för de regerande mästarna!