• Huvudsponsor

Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Söndag Sön 26 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan

Luleå/MSSK: Statistik - så var säsongen 2018/19

23 juli 2019 11:00

Luleå/MSSK’s 2018/19-säsong sammanfattas med ett nytt SM-guld. Men efetr Michelle Karvinens säsongsammanfattning ska vi titta på den föregående säsongen ännu djupare och det gör vi genom att se på lagets statistik!


Seriesegrare och SM-vinnare. Luleå/MSSK stod, återigen, för en grym säsong från start till slut. De vann grundserietabellen med 14 poängs marginal upp från tvåan MODO. Trots att LHC utmanade i SM-finalerna så fick laget från Luleå återigen lyfta SM-pokalen i skyn.

Ser man över statistiken var säsongen minst lika imponerande. 30 trepoängare av 36 möjliga. 166 gjorda mål och ett +/- som landade på fantastiska 114. Det finns många höjdpunkter att lyfta från säsongen 2018/19 för det segrande laget från norr.

Luleå/MSSK fick i alla fall acceptera en andraplats under föregående säsong. I den totala poängligan hamnade nämligen Jenni Hiirikoski en poäng bakom Michaela Cava som jobbade upp sig till 64 poäng gentemot Hiirikoskis 63. Platserna bakom de två topplatserna upptas dock av Luleå/MSSK då Emma Nordin, Michelle Karvinen och Noora Tulus så Luleålaget ser säkert över poängligan med glädje.

Flest mål gjorde dock Emma Nordin som med 31 stycken gjorde fyra fler än Cava. En annan förstaplats som innehas av Luleå/MSSK är utvisningsligan då Nathalie Ferno var ligans mest utvisade spelare med sina 59 minuter.

Målvakten med flest vunna matcher var Sara Grahn som även toppade räddningsprocenten med 93,19%.

Klarar Luleå/MSSK av att följa upp med ytterligare en segerrik säsong? Det återstår att se men håll koll på SDHL’s kanaler under veckan för mer info om kommande säsong för de regerande mästarna!