MODO avancerade sig vidare till semifinal efter tre raka vinster mot Brynäs
Publicerad: 2019-02-18
Slutspel 18/19
MODO som slutade på andraplats under grundserien tog även de tre raka kvartsfinalvinster och avancerade sig även dem vidare till semifinal. MODO´s lagkapten Olivia Carlson berättar om avancemanget till semi och vad fokus kommer vara på fram tills dess.

Först och främst grattis, vad gjorde att ni gick segrande ur kvarten?
– Tack så mycket! Jag tyckte vi spelade med mycket fart och hade ett bra presspel vilket gjorde att vi kunde vinna mycket puckar och få spela en hel del i Brynäs zon. Det tillsammans med att vi spelar pucken snabbt gör att vi skapar mycket lägen.

Resultaten gick uppenbarligen er väg, är ni lika nöjda med ert spel?
– Som i helhet är vi nöjda men det finns alltid saker man kan slipa på. Stundtals i matcherna kunde vi slarva en del vilket gör att vi släpper in Brynäs, framförallt i sista matchen. Sen tycker jag också att vi drar på oss lite för mycket utvisningar, där kan vi bli bättre.

Nu väntar några spelfria dagar, hur laddar ni om och vad kommer ni att fokusera på inför semi?
– Vi kommer träna på som vanligt under veckan. Försöka slipa på lite detaljer och hitta en bra energi och form inför nästa vecka.

Vem ni möter står inte klart ännu - hur resonerar ni där?
– Vilket lag vi kommer möta är inget vi fokuserar på, eftersom det inte är något vi kan påverka. Jag tror att oavsett vilket lag vi möter kommer det bli en tight kamp så vi kommer fokusera på vårt eget spel och utgå ifrån det.

Svenska Damhockeyligan