Leksand fortsätter vinna, SDE vann i Linköping och AIK straffvann derbyt
Publicerad: 2019-12-01
Efter match
Göteborg var ute efter revansch mot Leksand och det såg länge bra ut, när man i slutet av den andra perioden hade en tvåmålsledning. Men en stark Leksandsperiod sista tjugan avgjorde till hemmalagets fördel i 6-4-segern. I övrigt vann SDE borta mot Linköping med 3-0 och AIK vann derbyt mot Djurgården med 2-1.

Leksand - Göteborg 6-4

Det var dalkullorna som skulle ta ledningen redan efter 6 minuter, genom Emma Woods. Göteborg kvitterade dock omgående och innan den andra periodvilan hade man även vänt på steken med både 2-1 och 3-1, båda genom målsprutan Emma Johansson. Leksand tog ikapp och matchen var målmässigt jämn ända in i sluttampen, där till slut hemmalaget kunde segra efter att Annie Silén gjort sitt första mål för säsongen och avgjort i powerplay till 5-4. Matchen slutade till sist 6-4.

06:00 1-0 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (3)
07:17 1-1 (EQ) GÖT 22. Thuvik, Hanna (6)
30:23 1-2 (EQ) GÖT 26. Johansson, Emma (8)
34:24 1-3 (PP1) GÖT 26. Johansson, Emma (9)
39:55 2-3 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (4)
43:33 3-3 (EQ) LIF 6. Rolfes, Madeline (1)
43:54 3-4 (EQ) GÖT 22. Thuvik, Hanna (7)
44:32 4-4 (EQ) LIF 4. Johansson, Wilma (8)
47:33 5-4 (PP1) LIF 28. Silén, Annie (1)
53:50 6-4 (EQ) LIF 16. Armborg, Kajsa (4)

Linköping - SDE 0-3

Linköping fick utstå en tung 0-1-förlust trots en fin prestation under gårdagen och ville ta poäng i dagens match istället. Mot ett poängjagande SDE med en duktig Sofia Reideborn i kassen fick man det inte lättare. Med sex spelare på isen försökte LHC spräcka nollan - men fick inte in puckuslingen och fick se sig förlora med 0-3 istället.

15:20 0-1 (EQ) SDE 8. Wielenga, Savine (8)
42:46 0-2 (EQ) SDE 23. Olsson, Vendela (1)
57:31 0-3 (EQ) SDE 17. Apperson, Kelty (6)

Djurgården - AIK 1-2 e. str.

Stockholmsderbyt blev tufft, jämnt och spännande - precis som derbyn ska vara. Skottstatistiken 34-17 till Djurgården skvallrar ändå om att hemmalaget styrde matchen, men AIK-målvakten Meeri Räisänen skötte sina kort väl och höll AIK kvar i matchen - och tog den till straffar. Väl där var AIK:s Linnea Hedin hetast och kunde avgöra derbyt.

11:00 1-0 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (8)
36:24 1-1 (EQ) AIK 8. Udén Johansson, Erica (7)
1-2 (GWS) AIK 7. Hedin, Linnea (3)