Publicerad: 2021-02-26
Efter match
Grundserien är färdigspelad. I den sista omgången segrade HV71, Brynäs, SDE, Luleå/MSSK samt Djurgården.

HV71-Göteborg 6-3

Tabelljumbon Göteborg tog ledningen med 1-0, men serietrean HV71 var till slut för bra. Jönköpingslaget tog säsongens fjärde vinst mot Göteborg och den som framförallt visade vägen var Michelle Löwenhielm. Hon svarade för tre mål och gjorde därmed 19 mål i grundserien.

HV71 kommer att möta Modo i kvartsfinal. För Göteborg är säsongen över.

08:02 0-1 (EQ) GÖT 21. Keenan, Emma (2)

16:00 1-1 (EQ) HV71 5. Morin, Sidney (18)

20:25 2-1 (SH1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (17)

24:48 2-2 (EQ) GÖT 26. Clayton Carroll, Hannah (8)

25:18 3-2 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (28)

25:56 4-2 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (18)

30:56 4-3 (EQ) GÖT 67. Gidsäter-Nicklasson, Sofia (6)

48:10 5-3 (PP1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (19)

59:51 6-3 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (20)

Leksand-Brynäs 0-5

Det var aldrig något snack om vilket lag som var starkast i Tegera Arena. Josefin Bouveng gav Brynäs ledningen med 1-0 efter dygt två minuter och när tre perioder var spelade hade Gävlelaget gjort fem mål och inte släppt in ett enda. SDHL:s poängdrottning Lara Stalder gjorde två nya poäng (1+1) och vinner därmed poängligan på imponerande 82 poäng.

Brynäs möter Modo i kvartsfinal. För Leksand är säsongen över.

02:47 0-1 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (24)

14:33 0-2 (PP1) BIF 15. Stalder, Lara (31)

30:05 0-3 (EQ) BIF 22. Thuvik, Hanna (5)

34:55 0-4 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (6)

54:18 0-5 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (23)

SDE-AIK 4-0

SDE fick avsluta säsongen med en derbyseger. Mycket tack vare målvakten Lindsey Post, som räddade samtliga 30 skott från AIK. Faktum är att AIK vann skottstatistiken med 30-23, men SDE vann matchen med 4-0.

SDE möter Brynäs i sin kvartsfinal medan AIK ställs mot Luleå/MSSK.

04:31 1-0 (EQ) SDE 12. Walicova, Magdalena (5)

12:35 2-0 (PP1) SDE 4. Hamers, Kayleigh (7)

39:52 3-0 (EQ) SDE 10. Zwarthoed, Julie (8)

56:45 4-0 (EQ) SDE 8. Wielenga, Savine (9)

Modo-Luleå/MSSK 1-5

Seriesuveränen Luleå/MSSK avslutade säsongen med ännu en seger. Det var norrbottningarnas 21:a vinst i följd och de går in i slutspelet med gott självförtroende. Det stod 1-1 en bit in i andra perioden mot Modo, men därefter gjorde Luleå/MSSK fyra mål i rad.

Luleå/MSSK möter AIK i kvartsfinal. Modo ställs mot HV71.

01:44 0-1 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (2)

21:18 1-1 (EQ) MODO 14. Engström, Sofia (4)

25:46 1-2 (EQ) LHF 9. Osawa, Chiho (1)

45:15 1-3 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (24)

52:35 1-4 (PP1) LHF 40. Tulus, Noora (6)

58:49 1-5 (EQ)ENG LHF 67. Peterson, Linn (8)

Djurgården-Linköping 2-1

Senast Djurgården och Linköping möttes krävdes straffar för att skilja dem åt. Även den här gången blev det tajt och precis som förra veckan var det Djurgården som drog det längsta strået. Stockholmarna vände 0-1 till seger med 2-1 och har nu vunnit tre av fyra matcher mot LHC den här säsongen.

Djurgården slutar fyra i tabellen och Linköping femma, och därmed kommer de att mötas i kvartsfinal.

20:36 0-1 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (18)

28:40 1-1 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (13)

40:43 2-1 (PP1) DIF 16. Bujold, Sarah (14)