Kvartsfinalserien Leksand vs. HV71 - Slutspelat för Leksand när HV71 avancerar till semi
Publicerad: 2019-02-23
Det såg på förhand ut att bli den jämnaste kvartsfinalserien och det tog fyra matcher innan HV71 gick segrande ur duellen. 2-5 till bortalaget under lördagen resulterade i totalt 1-3 i matcher till HV71:s fördel.

Efter att HV7 vann de två inledande kvartsfinalerna så kunde serien ha avslutats redan förra helgen men Leksand lyckades då vinna måstematchen som tvingade fram en fortsättning på kvartsfinalserien. Under lördagen väntade ytterligare en vinna eller försvinna-match för Leksand men det var HV71 som tog kommandot.

Två snabba mål i mitten på den första perioden, av Claudia Kepler och Sanni Hakala, gav HV71 ledningen i den fjärde kvartsfinalen. Leksand och Danielle Stone reducerade kort inpå och när Maja Nylén-Persson slog in ytterligare ett mål för leksingarna i mitten på den andra perioden var resultatet lika. HV71 var dock återigen framme med ett mål tätt inpå när Maja Jakobsson gav bortalaget ledningen åter.

Nämnda Jakobsson var tillbaka i målprotokollet när hon inledde den tredje perioden med ytterligare ett mål. Leksand försökte komma tillbaka med både timeout och att ta ut målvakten men det var till slut HV71 och Thea Johansson som punkterade matchen med 2-5. Därmed vann HV71 serien med 1-3 i matcher. Närmast avancerar de vidare till semifinal där de ställs mot regerande mästarna Luleå/MSSK.

Kvartsfinal 1 (2-3 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Madeleine Hall, Ida Nikula. Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt, Alexis Joyce, Maja Jakobsson

Kvartsfinal 2 (3-1 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Sofia Engström Målskyttar HV71: Maja Jakobsson x3

Kvartsfinal 3 (1-3 till Leksand) Målskyttar Leksands IF: Gracen Hirsch, Emma Lind, Danielle Stone. Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt

Kvartsfinal 4 (2-5 till HV71) Målskyttar Leksands IF: Danielle Stone, Maja Nylén-Persson Målskyttar HV71: Claudia Kepler, Sanni Hakala, Maja Jakobsson x2, Thea Johansson. Fullständig statistik från matchen.