Fredagsmyset bjöd på högklassig spänning
Publicerad: 2019-10-25
Efter match
Fredagsmyset kom ikväll paketerat i flera spännande SDHL-matcher, där HV71 var enda laget som kunde vinna komfortabelt i deras 5-0-seger mot rivalen Linköping. I övrigt var de tvåfaldigt regerande mästarna Luleå/MSSK tillbaka på vinnarspåret, SDE hemmalog MODO och Djurgården vann storstadsmötet borta mot Göteborg.

AIK-Luleå/MSSK 1-3

Tvåfaldigt regerande mästarna, Luleå, har inlett säsongen knackigt och återfanns först i mitten av tabellen, precis bakom AIK. Och trots brutalt skottövertag (22-2!) i den första perioden, stod det 0-0. I inledningen av den andra skulle dock Nicoline Jensen ge Luleå ledningen, och på den vägen var det. Till slut vann Luleå med 3-1, skotten med remarkabla 48-19 och klev om just AIK i tabellnen.

22:50 0-1 (EQ) LHF 44. Jensen, Nicoline (3)
29:50 0-2 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (2)
37:07 1-2 (PP1) AIK 7. Hedin, Linnea (2)
37:17 1-3 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (2)

HV71-Linköping 5-0

Östgötarna hade på förhand pratat om att försöka forechecka serieledande HV71 högt för att störa deras uppspel i E4-derbyt. Hemmalaget tog dock ledningen i powerplay och ökade sånär på ledningen i numerärt underläge, men Linköping höll emot på ett in i första pausen. I andra rann det iväg, med tre HV-mål och matchen var avgjord redan när Rosa Lindstedt gjorde säsongens första mål, i boxplay. Till slut vann HV med samma siffror som förra matchen lagen emellan - 5-0.

10:54 1-0 (PP1) HV71 19. Tougas, Kaitlyn (5)
25:07 2-0 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (10)
36:26 3-0 (SH1) HV71 2. Lindstedt, Rosa (1)
39:10 4-0 (EQ) HV71 16. Tylke, Julia (4)
40:46 5-0 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (11)

Göteborg-Djurgården 2-4

Mötet mellan lagen från de båda storstäderna hade tidigare under säsongen slutade med en 6-3-seger för Stockholmarna. Fredagens match levde i allra högsta grad ända in i slutet. Med endast en och en halv minut kvar kunde Josefin Bouveng stöta in pucken som betydde 2-4 till Djurgården. Målet blev spiken i kistan och kvällens tre poäng gick till Stockholm.

16:06 1-0 (PP1) GÖT 16. Carlsson, Jennifer (4)
26:44 1-1 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (5)
28:47 2-1 (PP1) GÖT 21. Keenan, Emma (2)
31:07 2-2 (PP1) DIF 12. Munroe, Allie (2)
34:49 2-3 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (3)
58:42 2-4 (EQ) DIF 9. Bouveng, Josefin (4)

SDE-MODO 2-1

Två lag som slogs om högre slutspelsplatser möttes i Enebybergs Ishall på fredagskvällen. En riktigt spännande och målsnål match skulle spelas, där till slut SDE-spelaren Julie Zwarthoerds mål med tio minuter kvar skulle bli avgörande. Två utvisningar i matchens slutskede störde MODO:s kvitteringsjakt och laget får nu finna sig i att fortsätta ligga och dansa på slutspelsstrecket, dock på rätt sida.

19:46 1-0 (EQ) SDE 21. Lindeberg, Astrid (1)
22:04 1-1 (PP1) MODO 15. Mogren, Ronja (2)
50:06 2-1 (EQ) SDE 10. Zwarthoed, Julie (4)