• Huvudsponsor

Söndag Sön 20 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Onsdag Ons 21 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep

Sillykoll: Så har klubbarna värvat senaste veckan

3 juni 2022 11:00
Sillykoll

Säsongen 2022/23 närmar sig och klubbarna rustar inför seriestart. Här går vi igenom det som har hänt i SDHL-lagen under den senaste veckan.


Tjeckisk forward till AIK

AIK har den gångna veckan förstärkt truppen med Agata Sarnovska, som närmast kommer från spel i Malmö. Förra säsongen svarade den tjeckiska forwarden för 61 poäng (grundserie+kval). 20-åringen har tidigare i karriären gjort 47 SDHL-matcher med MoDo.

– Agi är en forward som jag jobbat med de senaste två åren i Malmö. Hon besitter ett vasst skott och har alla egenskaper som en riktig målskytt behöver, säger AIK:s sportchef och huvudtränare Calle Wendt.

Duo klar för Leksand

Noemi Ryhner byter Luleå/MSSK mot Leksand. Schweiziskan gjorde tolv poäng på 14 grundseriematcher för norrbottningarna den gångna säsongen, men nu flyttar 22-åringen till Dalarna.

– Vi ser fram emot att få jobba med Noemi de kommande två åren. Noemi är en smart spelare som läser spelet på ett bra sätt, hon har också ett ”grit” som gör att hon är jobbig att möta, säger Leksands sportsligt ansvarige Alexander Bröms till klubbens hemsida.

Leksand har också skrivit kontrakt med den tyska landslagsspelaren Bernadette Karpf. En 25-årig center som har spelat hela sin karriär i Tyskland. Hon har spelat fyra VM för Tyskland.

– Bernadette har internationell erfarenhet från det tyska landslaget och vi fastnade för både hennes spel och karaktär. Bernadette är en bra person med ledarskapskvalitéer som kommer passa bra in i vår grupp, säger Bröms.

Nordin återvänder till Luleå/MSSK

Emma Nordin är tillbaka i Luleå/MSSK. Totalt har hon spelat 237 matcher för Luleå/MSSK om vi räknar in både grundserie och slutspel. På dessa har hon gjort 373 poäng. Ingen annan spelare har gjort fler i klubbens historia. Den gångna säsongen spelade hon elva matcher i Luleå/MSSK. Övrig tid spenderade hon hos KRS Vanke Rays (tio poäng på tolv matcher).

– Det känns fantastiskt bra att få komma hem igen. Det var alldeles för länge sedan jag fick vara med och vinna ett SM-guld – så det känns som en bra motivation inför säsongen, säger Emma Nordin.

Göteborg värvar två spelare

Alexa McMillan och Jessica Bélanger är Göteborgs värvningar den gångna veckan. McMillan är en kanadensisk back, som själv beskriver sig som en bra skridskoåkare.

Precis som för McMillan ska forwarden Jessica Bélanger för första gången spela i ett klublag utanför Nordamerika.

– Jag är väldigt upprymd över att få chansen att åka till Sverige och få spela i Göteborg, säger Jessica Bélanger.

Målvakt klar för Djurgården

Selma Luggin, 19, kommer att vakta Djurgårdens mål den kommande säsongen. Det är en österrikisk målvakt som närmast kommer från moderklubben Sabres Wien. Hon har spelat landskamper för Österrike under de två senaste säsongerna.

– Vi har scoutat Selma väl och ser att hon kommer att ge Ida den konkurrens som krävs för att båda ska utvecklas som målvakter, men även den konkurrens som krävs för att laget ska hålla en hög nivå, säger Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Fem spelare förlänger sina avtal

AIK har förlängt med tre spelare den gångna veckan: Johanna Lagus, Emma Eriksson samt Aoife Leacy.

Dessutom har Luleå/MSSK skrivit nytt kontrakt med Johanna Fällman.

MoDo och Ebba Tärnfjord är överens om en fortsättning.