Nagelbitande matcher med sena avgöranden på lördagen
Publicerad: 2019-10-26
Efter match
Matcherna på lördagen var jämnare än på länge och flera av dem avgjordes inte förrän sent in i tredje perioderna.

AIK-MODO 4-2

Vilken AIK-start i matchen! Redan efter 7 (!) sekunder tog man ledningen genom Lisa Johansson. Samtidigt hade återvändaren Fanny Rask en bra dag på jobbet och kunde, förutom assisten till det snabba 1-0, stå för två mål själv. Till slut segrade också AIK med totalt 4-2.

00:07 1-0 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (7)
14:59 1-1 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (2)
33:00 2-1 (PP1) AIK 49. Rask, Fanny (4)
34:02 3-1 (EQ) AIK 49. Rask, Fanny (5)
38:30 4-1 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (6)
56:12 4-2 (EQ) MODO 26. Allemoz, Marion (3)

Göteborg-Linköping 4-3 e. str.

När Göteborg tog emot Linköping var hemmalaget i stort poängbehov. Göteborgsmålvakten Frida Axell fick stå på huvudet i många situationer, men blev till sist också matchvinnare när hemmalaget kunde segra med 4-3 efter straffar. Detta efter att lagen följt åt målmässigt matchen igenom.

07:36 1-0 (EQ) GÖT 21. Keenan, Emma (3)
11:39 1-1 (EQ) LHC 17. Toko, Haruka (3)
12:43 2-1 (EQ) GÖT 22. Thuvik, Hanna (4)
21:19 2-2 (EQ) LHC 28. Newton, Savannah (1)
37:03 2-3 (EQ) LHC 24. Valkama, Saana (3)
52:52 3-3 (EQ) GÖT 22. Thuvik, Hanna (5)
4-3 (GWS) GÖT 21. Keenan, Emma (4)

HV71-Djurgården 1-3

Det var tight. Det var jämnt. Djurgården suktade efter att bli första lag att besegra årets upplaga av HV71 och så skulle det bli. Det skulle dock dröja innan första målet föll… och det kom. För HV71. Matchen stod och vägde tills den tredje periodens inledning, där Josefine Jakobsen skickade in kvitteringen och kapten Andrea Dalen vänt på matchen med varsitt mål. Josefin Bouveng skickade in 3-1 och spiken i HV-kistan, som förkunnade Jönköpingslagets första nollpoängare på hela säsongen.

26:05 1-0 (PP2) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (4)
43:58 1-1 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (4)
45:46 1-2 (EQ) DIF 10. Dalen, Andrea (6)
52:39 1-3 (EQ) DIF 9. Bouveng, Josefin (5)

SDE-Luleå/MSSK 1-2 e. str.

Det skulle dröja innan matchens första mål mellan de båda lagen på övre halvan skulle mötas. SDE:s Kayleigh Hamers hittade rätt bakom Luleåmålvakten Minatsu Murase med 13 minuter kvar och under resterande del väntade en tung Luleåpress för en kvittering. Den skulle komma, med lite drygt tre minuter kvar att spela och den tog matchen till förlängning och sedermera straffar. Där avgjorde Pietra Nieminen till Luleås fördel.

46:50 1-0 (EQ) SDE 4. Hamers, Kayleigh (2)
56:42 1-1 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (2)
1-2 (GWS) LHF 16. Nieminen, Petra (9)