• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Ordförande Agne Bengtsson om det abrupta slutet och framtiden

16 mars 2020 16:13
SDHL Summary 19/20

Säsongen 2019/20 är över. Det beslutet togs i söndags vilket innebar att finalserien inte spelades klart och ingen Svensk Mästare utsågs. Agne Bengtsson, ordförande i SDHL ger sin syn på det abrupta slutet på säsongen och framtiden.


Snuvad på det roligaste – säsongen 19/20 slut.

Igår skulle den tredje finalen spelats i SDHL, något vi sett fram mot hela säsongen. Vår liga som blivit bättre och bättre år för år skulle avgöras. Den första finalen var avklarad och blev en riktigt jämn historia. Skulle vi få nya mästare i HV71 eller skulle Luleå klara att vända finalserien i år igen? Nu blev det en tummetott, vi blev rånade på avslutningen av en spännande finalserie.

I dagsläget vet vi inte vilka följder Corona slutligen kommer att innebära för oss men när liv och hälsa kommer på spel blir de beslut som vi i styrelsen föreslagit Ishockeyförbundet ganska enkla. Ingen vill ta ansvar för att riskera att spelare, ledare, funktionärer eller andra utsätts för hälsofara.

Därmed är säsongen över. En säsong där SDHL tagit nya kliv medialt, resursmässigt och inte minst på isen. Många av de roliga sakerna gick om inte och vi tvingas nu avsluta säsongen abrupt.

Det mesta av vår kraft i SDHL får nu läggas på att planera för en ny säsong som vi inte är säkra på när den kan starta. När det är som mest deppigt måste vi försöka lyfta blicken och se framåt mot nya roliga utmaningar. Om vi alla hjälps åt med gott humör och ett leende blir allt så mycket lättare.

Tack för fantastiska insatser på alla områden. Jag önskar alla lag en riktigt tuff och härlig försäsong så att ni kommer bättre förberedda än någonsin, det kommer att krävas för framgång.

Till er alla, spelare, ledare, partners och supportrar – en ny hockeysäsong kommer fortare än ni anar. Ha en fin vår och en skön sommar så ses vi snart igen.

Agne Bengtsson Ordförande SDHL