Stark mittperiod bäddade för HV71's seger mot Leksand
Publicerad: 2021-09-18
#HV71LIF
Gästande Leksand bröt dödläget drygt tre minuter från första periodpaus. Men en effektiv mittperiod vände matchen till HV71's fördel. Hemmalaget gjorde fem mål i den andra perioden, där Felizia Wikner-Zienkiewicz stod för tre poäng. Trots en tidig reducering i början på slutakten kunde HV71 hålla undan och studsade därmed tillbaka från fredagens förlust. Segern skrevs till 6-3.

{!A}

Matchens stjärna Felizia Wikner-Zienkiewicz kvitterade till 1-1 91 sekunder in i mittperioden. Hon låg sedan bakom Sarah Bujolds 3-1 och satte 5-1 själv. Hon hade gjort ett mål och en assist tidigare under säsongen.

– Leksands Tereza Vanisova gjorde två mål, matchens första och sista. Det var hennes första poäng i SDHL.

– Hemmalaget var klart starkare i special teams. Laget höll rent i fyra numerära underlägen och nätade på ett av tre egna powerplay.