Hattrickhjältar – och sena vändningar
Publicerad: 2020-11-14
Efter match
Sanni Hakala var HV71:s stora hjälte med ett hattrick i 6-1-segern mot Brynäs. Dominique Rüegg gjorde också hon tre mål när Leksand vände underläge till seger efter övertid mot Göteborg. Även SDE stod för en sen vändning mot Modo medan Luleå/MSSK tog en 7-2-seger mot AIK.

AIK-Luleå 2-7

Ett revanschsuget Luleå/MSSK, för förlusten mot SDE i fredags, tog en klar seger mot AIK, men det var jämnt länge. Drygt tre minuter in i tredje perioden kvitterade AIK till 2-2, men Luleå/MSSK var klart starkast i de tredje perioden. Gästerna gjorde fem raka mål och vann med 7-2.

Eftersom tabelltvåan Brynäs förlorade drygade Luleå/MSSK ut sin serieldning, men då ska man komma ihåg att Gävlelaget har en match mindre spelad.

07:25 0-1 (EQ) LHF 86. Cava, Michela (13)

13:04 0-2 (EQ) LHF 24. Jokai Szilagy, Zsofia (1)

18:35 1-2 (PP1) AIK 23. Nordberg Tenglin, Louise (2)

43:18 2-2 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (6)

44:32 2-3 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (11)

49:07 2-4 (PP1) LHF 67. Peterson, Linn (4)

51:10 2-5 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (1)

54:59 2-6 (PP1) LHF 11. Persson, Josefine (5)

58:51 2-7 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (12)

Leksand-Göteborg 4-3 OT

Tabelljumbon Göteborg såg ut att vara på väg mot säsongens första trepoängare. De hade ledningen med 3-2 mot Leksand, men med 3.42 kvar av tredje perioden gjorde Dominique Rüegg 3-3, och det var hennes andra mål i matchen. På övertid fullbordade Rüegg sitt hattrick, och Leksands vändning, med sitt åttonde mål för säsongen.

02:56 0-1 (EQ) GÖT 71. Rannerud, Sandra (1)

14:10 1-1 (PP1) LIF 22. Rüegg, Dominique (6)

21:39 1-2 (PP1) GÖT 91. Farman, Georgina (1)

28:36 2-2 (EQ) LIF 36. Furulund, Andrine (2)

45:35 2-3 (PP1) GÖT 26. Clayton Carroll, Hannah (5)

56:18 3-3 (EQ) LIF 22. Rüegg, Dominique (7)

60:38 4-3 (EQ) LIF 22. Rüegg, Dominique (8)

Brynäs-HV71 1-6

Snacka om succéåterkomst för Sanni Hakala. Hon var tillbaka efter en lång tids sakdefrånvaro och gjorde säsongens första match mot Brynäs. Redan efter 1.28 gjorde hon 1-0 och innan matchen var slut hade 23-åringen gjort hattrick. En annan som måste lyftas fram i HV71:s 6-1-seger är Kennedy Marchment, som gjorde ett mål och fyra assist.

HV71 passerar nu Djurgården i tabellen och är ny fyra. Brynäs är fortsatt tvåa.

01:28 0-1 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (1)

19:07 1-1 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (13)

25:20 1-2 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (12)

36:47 1-3 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (2)

38:12 1-4 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (6)

51:44 1-5 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (3)

53:58 1-6 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (4)

SDE-Modo 5-3

En riktigt bra helg för SDE. I fredags blev det vinst mot Luleå och i dag seger mot Modo. De tre poängen mot Modo kom tack vare en stark avslutning. Övikslaget gjorde 3-1 efter 34 minuter, men SDE gav inte upp. De reducerade i andra perioden och tack vare tre mål i den tredje perioden tog SDE andra vinsten på två dagar.

04:06 0-1 (EQ) MODO 13. Ahlm, Amanda (4)

11:56 0-2 (PP1) MODO 17. Rieder, Erica (2)

24:45 1-2 (PP1) SDE 17. Apperson, Kelty (4)

34:35 1-3 (EQ) MODO 28. Lidman, Nathalie (1)

36:49 2-3 (PP2) SDE 5. Murray, Kelly (3)

46:04 3-3 (PP1) SDE 8. Wielenga, Savine (3)

48:21 4-3 (PP2) SDE 4. Hamers, Kayleigh (4)

59:15 5-3 (EQ) SDE 16. Ganney, Leanne (5)