Så spelas SDHL-kvalet
Publicerad: 2019-02-21
Mitt i brinnande slutspel utspelar sig en annan prestigefull kamp - den om en plats i SDHL. Efter tuffa matcher står det klart att det blir Skellefteå, Färjestad, Södertälje och Karlskrona som gör upp i förkvalet. Segrarna i förkvalet möter sedan SDE och Göteborg och slåss om vilka som ska spela i SDHL säsongen 19/20.

I förkval till Play Off deltar segrande lag från DamEttan Region Öst, Väst, Syd och Norr. Nu står det alltså klart att de lagen är Färjestad, Södertälje, Karlskrona och Skellefteå. Förkvalet avgörs mellan den 20-25 februari, i bäst av tre matcher, och spelschema hittar ni här.

De två segrande lagen går senare vidare till Playoff som startar den 28 februari. Även här avgörs matcherna i bäst av tre och motståndet står grundseriens två sista lag SDE och Göteborgs HC för. SDE får i egenskap av nia välja motståndare under Play Off och tiondeplacerade Göteborg ställs mot det andra segrande laget ur förkvalet.

De två lag som går segrande ur Playoff spelar i SDHL under säsongen 2019/20. 


Förkvalet till PlayOff SDHL Deltagande lag: Färjestad, Södertälje, Karlskrona och Skellefteå Avgörs i bäst av tre matcher Mellan 20-25 februari Spelorter och tider hittar ni här.

PlayOff SDHL Deltagande lag: De två segrande lagen ur förkvalet samt SDE och Göteborgs HC Avgörs i bäst av tre matcher Mellan 28 februari och 3 mars Spelorter och tider hittar ni här.

Svenska Damhockeyligan