• Huvudsponsor

Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Fredag Fre 13 Mars Mar

JOBB PÅ SCANDIC FÖR ELITIDROTTARE

5 februari 2020 16:30
Pressmeddelande

Tillsammans med Scandic vill Svenska Ishockeyförbundet och SDHL skapa en möjlighet för kvinnliga elitsatsande idrottare att hitta ett flexibelt jobb som går att kombinera med en karriär inom hockeyn.


Från och med den 3:e februari kommer kvinnliga elitsatsande idrottare inom fotboll, ishockey, handboll och basket att kunna söka. Många som idag vill göra en elitsatsning på hockeyn har svårt att få ihop sitt idrottande med arbete och i en satsning tillsammans med vår partner Scandic vill vi hjälpa till.

Tillsammans med Riksidrottsförbundet och flera av de större förbunden erbjuds nu idrottare en möjlighet till anställning hos Scandic, med fullt flexibla villkor, för att underlätta kombinationen arbete, träningstider och matcher.

– Först och främst vill vi att fler personer genom detta ska kunna fortsätta satsa på sin idrott. Scandic är också alltid i behov av duktiga medarbetare. Disciplinen, lagandan och ledarskapet från idrottsvärlden är användbara egenskaper inom besöksnäringen, säger Rickard Forsberg, sponsorchef hos Scandic.

– Att tillsammans med Scandic kunna starta upp den här satsningen känns jättebra. Vi vill skapa förutsättningar för fler spelare att kunna elitsatsa och samtidigt få ihop sin vardag och ekonomi och att göra det tillsammans med en av våra viktiga partners känns jättebra, säger Olof Östblom, Tävlings- och landslagschef hos Svenska Ishockeyförbundet.

– SDHL är väldigt positiva tillsammans med Scandic och SIF att vara en del i att spelarna ges möjlighet att kombinera sin elitsatsning med arbete på bästa sätt. Det är ett steg i rätt riktning för både tjejerna och ligan att bli ännu bättre och utvecklas i rätt riktning, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL.

Hur går du till väga?

Om du är intresserad av jobb på Scandic behöver du först få ett godkännande från Svenska Ishockeyförbundet att du uppfyller de kriterier som finns. Kontakta SIF via mailadressen [email protected] och skriv vilken förening du spelar i. För att bli godkänd som elitsatsande ska du uppfylla följande kriterier:

  • Befinna dig i en bra utvecklingsmiljö
  • Befinna dig i en elitmiljö

Om du fått ett godkännande skickar du sedan ditt CV och ett personligt brev om dig själv och din satsning, på vilken ort du vill jobba, hur mycket du vill och kan jobba för att fortsätta elitsatsa till [email protected] Därefter kommer du att bli kallad på intervju till något hotell i den ort du är intresserad av. Alla sökande kommer att bli kallad till intervju till lämpligt hotell.

Därefter kommer du att bli kallad på intervju till något hotell i den ort du är intresserad av. Alla sökande kommer att bli kallade till intervju på lämpligt hotell.

Till hösten har Scandic tillsammans med RF ambitionen att erbjuda Elitsatsningen även till män samt övriga idrotter under RF:s paraply.